Șimei – batjocura de ocazie

  David şi oamenii lui şi-au văzut de drum. Şimei mergea pe coasta muntelui, în dreptul lui David şi, mergând, blestema, arunca cu pietre împotriva lui şi vântura praf. 2 Samuel 16:13

  Șimei, din familia lui Saul, nu făcea altceva decât să folosească ocazia pentru a-i reproşa lui David că a uzurpat tronul lui Saul. În vremuri normale, acest fel de a-l blama pe împărat era repede reprimat şi fără drept de apel. Dar acum, David şi oamenii săi acceptau resemnaţi situaţia fără să intervină.

  David înţelegea exact ce se petrecea în sufletul defăimătorului. Dacă propriul fiu îi ameninţa viaţa, cum să nu-l blameze un duşman recunoscut? Judecând astfel lucrurile, David încerca să distingă drumul pocăinţei pe care trebuia să meargă. Aceasta era singura cale de a reuşi în împrejurarea în care se afla.

  Ceea ce îl recomandă pe David ca un om spiritual este faptul că el nu mai încerca să recurgă la intervenţia oamenilor în favoarea sa. El dorea ca Dumnezeu să-i vadă umilinţa şi să-l scoată din încurcătură, împăratul avea nevoie să înveţe din nou să se încreadă în Dumnezeu şi să depindă de El.

  David vedea în batjocura lui Şimei un instrument al judecăţii divine şi nu a intervenit împotriva acesteia. El trebuia să-şi dezvolte răbdarea de a-I permite lui Dumnezeu să-i uşureze viaţa. David se temea să mai facă planuri fără Dumnezeu. El era conştient că îndepărtarea de Domnul l-a adus în această stare şi dorea acum să reintre în favoarea iii vină. David începuse să înţeleagă că încercarea aduce răbdare şi că aceasta este tot atât de preţioasă ca vigilenţa şi intervenţia promptă.

  Succesul la un pas de tine:

  Crezi că poate fi şi ceva bun în reproşurile celor din jur? Poate că lecţia de umilinţă este exact lucrul de care ai nevoie pentru succesul ulterior!

  Șimei - batjocura de ocazie - 2019. Crezi că poate fi şi ceva bun în reproşurile celor din jur? Poate că lecţia de umilinţă este exact lucrul de care ai nevoie pentru succesul ulterior!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...