Șimei – batjocura de ocazie

  David şi oamenii lui şi-au văzut de drum. Şimei mergea pe coasta muntelui, în dreptul lui David şi, mergând, blestema, arunca cu pietre împotriva lui şi vântura praf. 2 Samuel 16:13

  Șimei, din familia lui Saul, nu făcea altceva decât să folosească ocazia pentru a-i reproşa lui David că a uzurpat tronul lui Saul. În vremuri normale, acest fel de a-l blama pe împărat era repede reprimat şi fără drept de apel. Dar acum, David şi oamenii săi acceptau resemnaţi situaţia fără să intervină.

  David înţelegea exact ce se petrecea în sufletul defăimătorului. Dacă propriul fiu îi ameninţa viaţa, cum să nu-l blameze un duşman recunoscut? Judecând astfel lucrurile, David încerca să distingă drumul pocăinţei pe care trebuia să meargă. Aceasta era singura cale de a reuşi în împrejurarea în care se afla.

  Ceea ce îl recomandă pe David ca un om spiritual este faptul că el nu mai încerca să recurgă la intervenţia oamenilor în favoarea sa. El dorea ca Dumnezeu să-i vadă umilinţa şi să-l scoată din încurcătură, împăratul avea nevoie să înveţe din nou să se încreadă în Dumnezeu şi să depindă de El.

  David vedea în batjocura lui Şimei un instrument al judecăţii divine şi nu a intervenit împotriva acesteia. El trebuia să-şi dezvolte răbdarea de a-I permite lui Dumnezeu să-i uşureze viaţa. David se temea să mai facă planuri fără Dumnezeu. El era conştient că îndepărtarea de Domnul l-a adus în această stare şi dorea acum să reintre în favoarea iii vină. David începuse să înţeleagă că încercarea aduce răbdare şi că aceasta este tot atât de preţioasă ca vigilenţa şi intervenţia promptă.

  Succesul la un pas de tine:

  Crezi că poate fi şi ceva bun în reproşurile celor din jur? Poate că lecţia de umilinţă este exact lucrul de care ai nevoie pentru succesul ulterior!

  Șimei - batjocura de ocazie - 2019. Crezi că poate fi şi ceva bun în reproşurile celor din jur? Poate că lecţia de umilinţă este exact lucrul de care ai nevoie pentru succesul ulterior!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...