Articolul precedentA diákok közt is munkálkodik
  Articolul următorSingurătatea

  Ahitofel – încredere, autoritate și influență

  Sfatul dat pe vremea aceea de Ahitofel avea tot atâta putere ca şi când ar fi întrebat chiar pe Dumnezeu. Tot aşa era cu toate sfaturile lui Ahitofel, fie pentru David, fie pentru Absalom. 2 Samuel 16:23

  Ahitofel îşi câştigase faima de a fi un sfătuitor de mare preţ. Cuvintele sale aveau greutatea cuvântului profetic. Era ca şi când chiar Dumnezeu ar fi vorbit prin gura sa. Cu toate că Ahitofel nu era un profet, el avea o asemenea capacitate de a pătrunde lucrurile, încât înţelepciunea sa devenise celebră. El l-a sfătuit pe Absalom cum să-şi construiască imaginea publică de care avea nevoie, pentru a păstra credincioşia şi respectul poporului de partea sa. Absalom a ocupat în mod evident locul lui David, intrând la ţiitoarele tatălui său în văzul întregului popor.

  Acum Ahitofel se pregătea de următoarea mutare de efect. Aceasta ar fi fost cu adevărat nimicitoare pentru David. Iniţiativa lui Ahitofel era să-l surprindă pe împăratul fugar printr-un atac fulgerător, într-un moment în care nu se putea apăra foarte bine. Cu siguranţă că o asemenea lovitură l-ar fi nimicit pe David şi oamenii săi. Din punct de vedere militar, era mişcarea cea mai eficientă. Soarta războiului avea să fie hotărâtă deja în următoarele ore.

  În acest context, influenţa lui Ahitofel nu era singurul element determinant. Huşai era un alt consilier care trebuia întrebat. Din interacţiunea celor două influenţe. Dumnezeu urma să aleagă cursul lucrurilor. Pentru a-Şi împlini planurile, uneori Dumnezeu nu face altceva decât administrează şi dă curs inteligenţelor umane. Providenţa divină şi înţelepciunea oamenilor lucrează adesea împreună.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai grijă la cei care îţi dau sfaturi! Nu întotdeauna Dumnezeu lucrează prin intermediul lor!

  Ahitofel - încredere, autoritate și influență - 2019. Ai grijă la cei care îţi dau sfaturi! Nu întotdeauna Dumnezeu lucrează prin intermediul lor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...