Articolul precedentA diákok közt is munkálkodik
  Articolul următorSingurătatea

  Ahitofel – încredere, autoritate și influență

  Sfatul dat pe vremea aceea de Ahitofel avea tot atâta putere ca şi când ar fi întrebat chiar pe Dumnezeu. Tot aşa era cu toate sfaturile lui Ahitofel, fie pentru David, fie pentru Absalom. 2 Samuel 16:23

  Ahitofel îşi câştigase faima de a fi un sfătuitor de mare preţ. Cuvintele sale aveau greutatea cuvântului profetic. Era ca şi când chiar Dumnezeu ar fi vorbit prin gura sa. Cu toate că Ahitofel nu era un profet, el avea o asemenea capacitate de a pătrunde lucrurile, încât înţelepciunea sa devenise celebră. El l-a sfătuit pe Absalom cum să-şi construiască imaginea publică de care avea nevoie, pentru a păstra credincioşia şi respectul poporului de partea sa. Absalom a ocupat în mod evident locul lui David, intrând la ţiitoarele tatălui său în văzul întregului popor.

  Acum Ahitofel se pregătea de următoarea mutare de efect. Aceasta ar fi fost cu adevărat nimicitoare pentru David. Iniţiativa lui Ahitofel era să-l surprindă pe împăratul fugar printr-un atac fulgerător, într-un moment în care nu se putea apăra foarte bine. Cu siguranţă că o asemenea lovitură l-ar fi nimicit pe David şi oamenii săi. Din punct de vedere militar, era mişcarea cea mai eficientă. Soarta războiului avea să fie hotărâtă deja în următoarele ore.

  În acest context, influenţa lui Ahitofel nu era singurul element determinant. Huşai era un alt consilier care trebuia întrebat. Din interacţiunea celor două influenţe. Dumnezeu urma să aleagă cursul lucrurilor. Pentru a-Şi împlini planurile, uneori Dumnezeu nu face altceva decât administrează şi dă curs inteligenţelor umane. Providenţa divină şi înţelepciunea oamenilor lucrează adesea împreună.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai grijă la cei care îţi dau sfaturi! Nu întotdeauna Dumnezeu lucrează prin intermediul lor!

  Ahitofel - încredere, autoritate și influență - 2019. Ai grijă la cei care îţi dau sfaturi! Nu întotdeauna Dumnezeu lucrează prin intermediul lor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...