Hușai – consiliere și providență

  Absalom şi toţi oamenii lui Israel au zis: „Sfatul lui Huşai Architul este mai bun decât sfatul lui Ahitofel.” Dar Domnul hotărâse să nimicească bunul sfat al lui Ahitofel, ca să aducă nenorocirea peste Absalom. 2 Samuel 17:14

  Argumentele folosite de Huşai li s-au părut oamenilor mai convingătoare decât cele ale lui Ahitofel. În realitate, varianta lui Ahitofel era net superioară, dacă se lua în calcul interesul lui Absalom. Dar se pare că Dumnezeu nu era de partea lui Absalom, ci împotriva sa, aşa că opinia publică a jucat rolul de reglare naturală a lucrurilor.

  În acest pasaj biblic se vede foarte lămurit că inteligenţa şi puterea umană sunt un factor secund în făurirea istoriei. Dumnezeu foloseşte puterea de pătrundere şi capacitatea de plănuire a omului pentru a dirija mersul lucrurilor după un plan care scapă adesea minţii omeneşti.

  Soarta războiului lui Absalom împotriva tatălui său, David, a fost hotărâtă în acest moment strategic, în care sfatul lui Ahitofel a fost respins în favoarea variantei prezentate de Huşai. Dumnezeu a folosit forţa de convingere a acestuia din urmă pentru a face lucrurile să meargă pe un făgaş potrivnic lui Absalom şi prielnic lui David.

  Pocăinţa lui David începuse deja să lucreze în favoarea sa şi a oamenilor săi. Aşteptarea lui ca Dumnezeu să intervină în a redresa lucrurile a fost onorată în scurt timp. Dar departe ca David să se poată bucura de victoria pe care Dumnezeu o lucra pentru el, pierderea lui Absalom era un lucru pe care împăratul nu şi-l dorea, dar pe care nu mai putea să-l evite. Avea şi Absalom plăţi de făcut în urma păcatelor sale, şi Dumnezeu îşi urma neabătut drumul procedeelor Sale greu de înţeles.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum crezi că poţi distinge drumul lui Dumnezeu pentru tine, printre atâtea interacţiuni omeneştii Când nu ştii cum este mai bine, aşteaptă să se lămurească lucrurile. Nu acţiona la întâmplare!

  Hușai - consiliere și providență - 2019. Cum crezi că poţi distinge drumul lui Dumnezeu pentru tine, printre atâtea interacţiuni omeneştii Când nu ştii cum este mai bine, aşteaptă să se lămurească lucrurile. Nu acţiona la întâmplare!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...