Barzilai – ajutor de urgență

  Barzilai era foarte bătrân, în vârstă de optzeci de ani. El îngrijise de împărat în timpul şederii lui la Mahanaim, căci era un om foarte bogat. 2 Samuel 19;32

  Si oamenii puternici au nevoie de protecţie. Şi oamenii bogaţi au nevoie de ajutor material. Roata vieţii se învârte pe toate spiţele şi vine rândul fiecăruia când să fie sus şi când să fie jos. Zilele nu sunt la fel, nici chiar pentru cei mai bine situaţi dintre noi.

  David a fost unul dintre cei mai puternici Împărați ai lui Israel, dar acest fapt nu l-a scutit de a avea nevoie de ajutor de urgenţă. În momentele de criză create de Absalom, David a fost dependent de ajutorul prietenilor. Unul dintre aceştia s-a dovedit a fi Barzilai din Galaad. El era un om foarte înstărit şi, sesizând nevoile împăratului, i-a purtat de grijă, oferindu-i hrană şi adăpost. David şi oamenii săi au fost bine îngrijiţi, atunci când propriile puteri şi resurse nu le mai puteau fi de ajutor.

  Motivul generozităţii şi al binefacerii poate fi adesea interesul personal şi câştigarea unei poziţii privilegiate pentru viitor. Barzilai din Galaad era însă un altfel de om. Atunci când David a dorit să-l răsplătească cumva pentru faptele sale de bunătate şi binefacere, Barzilai nu s-a arătat deloc interesat. El chiar a precizat că acest lucru ar fi însemnat un surplus de grijă şi cheltuială pentru împărat, aşa că a refuzat foarte politicos oferta. El îşi considera misiunea încheiată, era fericit că a putut fi de folos la vreme de nevoie şi nu dorea niciun fel de recompensă.

  Acesta este spiritul adevărat al ajutorului în vreme de nevoie. Ceea ce pentru unii ar putea deveni ocazia de a profita de semenii aflaţi la strâmtorare, pentru oamenii cu adevărat mari este o simplă ocazie de slujire.

  Succesul la un pas de tine:

  La ce te gândeşti atunci când ajuţi pe cineva? Oamenii cu adevărat nobili nu sunt preocupaţi de căpătuială, ci de nevoile reale ale celorlalţi.

  Barzilai - ajutor de urgență - 2019. La ce te gândeşti atunci când ajuţi pe cineva? Oamenii cu adevărat nobili nu sunt preocupaţi de căpătuială, ci de nevoile reale ale celorlalţi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...