Barzilai – ajutor de urgență

  Barzilai era foarte bătrân, în vârstă de optzeci de ani. El îngrijise de împărat în timpul şederii lui la Mahanaim, căci era un om foarte bogat. 2 Samuel 19;32

  Si oamenii puternici au nevoie de protecţie. Şi oamenii bogaţi au nevoie de ajutor material. Roata vieţii se învârte pe toate spiţele şi vine rândul fiecăruia când să fie sus şi când să fie jos. Zilele nu sunt la fel, nici chiar pentru cei mai bine situaţi dintre noi.

  David a fost unul dintre cei mai puternici Împărați ai lui Israel, dar acest fapt nu l-a scutit de a avea nevoie de ajutor de urgenţă. În momentele de criză create de Absalom, David a fost dependent de ajutorul prietenilor. Unul dintre aceştia s-a dovedit a fi Barzilai din Galaad. El era un om foarte înstărit şi, sesizând nevoile împăratului, i-a purtat de grijă, oferindu-i hrană şi adăpost. David şi oamenii săi au fost bine îngrijiţi, atunci când propriile puteri şi resurse nu le mai puteau fi de ajutor.

  Motivul generozităţii şi al binefacerii poate fi adesea interesul personal şi câştigarea unei poziţii privilegiate pentru viitor. Barzilai din Galaad era însă un altfel de om. Atunci când David a dorit să-l răsplătească cumva pentru faptele sale de bunătate şi binefacere, Barzilai nu s-a arătat deloc interesat. El chiar a precizat că acest lucru ar fi însemnat un surplus de grijă şi cheltuială pentru împărat, aşa că a refuzat foarte politicos oferta. El îşi considera misiunea încheiată, era fericit că a putut fi de folos la vreme de nevoie şi nu dorea niciun fel de recompensă.

  Acesta este spiritul adevărat al ajutorului în vreme de nevoie. Ceea ce pentru unii ar putea deveni ocazia de a profita de semenii aflaţi la strâmtorare, pentru oamenii cu adevărat mari este o simplă ocazie de slujire.

  Succesul la un pas de tine:

  La ce te gândeşti atunci când ajuţi pe cineva? Oamenii cu adevărat nobili nu sunt preocupaţi de căpătuială, ci de nevoile reale ale celorlalţi.

  Barzilai - ajutor de urgență - 2019. La ce te gândeşti atunci când ajuţi pe cineva? Oamenii cu adevărat nobili nu sunt preocupaţi de căpătuială, ci de nevoile reale ale celorlalţi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...