Adonia – cu de la sine putere

  Adonia, fiul Haghitei, s-a sumeţit până acolo încât a zis: „Eu voi fi împărat!” Şi şi-a pregătit care şi călăreţi şi cincizeci de oameni care alergau înaintea lui. 1 Împărați 1:5

  Atunci când David se apropia de moarte şi se punea problema succesiunii la tron, în mulţimea bărbaţilor din casa lui a început să se pună întrebarea cine va urma la tron. Adonia, fratele lui Absalom, a luat iniţiativa de a rezolva dilema. Folosindu-se de farmecul personal şi de influenţa pe care o avea printre oamenii lui David, Adonia a făcut pregătiri pentru instalarea sa ca împărat.

  Cu această ocazie, Ioab, fiul Ţeruiei, s-a dovedit a fi un profitor neinspirat. El a fost printre cei care au trecut de partea lui Adonia, încurajându-l în acţiunile sale pripite şi pline de trufie. Ioab fusese toată viaţa un om de nădejde pentru David, însă în acest moment s-a dovedit a fi un oportunist. El încerca să folosească momentul, pentru a-şi prelungi avantajele poziţiei publice pe care o deţinea. Dar decizia sa s-a dovedit cât se poate de inoportună. Drumul prescris de Dumnezeu prin profetul Natan avea să fie diferit, iar susţinătorii lui Adonia aveau să împărtăşească soarta lui, de om nechibzuit şi abuziv.

  Organizaţiile care apar cu de la sine putere constituie o ameninţare serioasă la ordinea socială, ceea ce face ca apariţia lor să fie foarte aspru sancţionată de puterea legitimă. Acest lucru nu poate fi considerat o restrângere a dreptului personal la alegere, ci un abuz asupra drepturilor şi libertăţilor celorlalţi. Dorinţa de a participa la conducere şi convingerea personală a chemării au nevoie de o confirmare din partea celorlalţi şi a lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum îţi dai seama dacă orientarea ta este oportună sau nu? Armonizarea cu practica generală şi cu regulamentele în vigoare te scapă din primejdie!

  Adonia - cu de la sine putere - 2019. Cum îţi dai seama dacă orientarea ta este oportună sau nu? Armonizarea cu practica generală şi cu regulamentele în vigoare te scapă din primejdie!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...