Articolul precedentA könyvek áltai is munkálkodik
  Articolul următorCum arăți

  Solomon – rugăciune înțeleaptă

  Dă dar robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta aşa de mare la număr! 1 Împărați 3:9

  Ceea ce a făcut din Solomon un om şi un împărat remarcabil a fost înţelepciunea sa. Momentul-cheie al reuşitei sale s-a dovedit a fi rugăciunea înălţată la instalarea pe tronul lui Israel. Atunci el a făcut cea mai bună alegere, căutând lumina călăuzitoare a înţelepciunii care vine de la Dumnezeu. Această cerere în rugăciune a devenit celebră.

  Solomon a înţeles esenţialul atunci când a cerut de la Dumnezeu discernământul necesar pentru a deosebi lucrurile după natura şi semnificaţia lor. Binele şi răul sunt adesea noţiuni greu de stabilit şi numai înţelepciunea care vine de la Dumnezeu putea să-l scoată din impas. Împrejurările care se schimbă pot face ca acelaşi lucru să primească semnificaţii diametral opuse. Lucrurile care îşi păstrează valoarea indiferent de împrejurări sunt relativ puţine şi majoritatea trebuie interpretate în context. Numai acesta le poate stabili sensul şi valoarea.

  Solomon a înţeles că fiecare om are preferinţele şi înclinaţiile sale, care-l pot împiedica să judece imparţial. El şi-a dat seama că există întotdeauna o mulţime a detaliilor care scapă minţii omeneşti şi judecata este determinată mai mult de intuiţie decât de cunoaştere adevărată. Recunoscându-şi limitele personale, Solomon a reuşit să şi le împingă surprinzător de departe. Înţelepciunea divină avea să-l asiste, iar performanţele sale aveau să se dezvolte în mod fericit. Oricine putea să-şi dea seama că Dumnezeu îl inspira şi era prezent în deciziile sale.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi fi sigur că modul tău de a vedea şi a judeca lucrurile este mai mult decât intuiţie de moment? Cere înţelepciune şi călăuzire de la Dumnezeu!

  Solomon - rugăciune înțeleaptă - 2019. Cum poţi fi sigur că modul tău de a vedea şi a judeca lucrurile este mai mult decât intuiţie de moment? Cere înţelepciune şi călăuzire de la Dumnezeu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...