Articolul precedentA könyvek áltai is munkálkodik
  Articolul următorCum arăți

  Solomon – rugăciune înțeleaptă

  Dă dar robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, să deosebească binele de rău! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta aşa de mare la număr! 1 Împărați 3:9

  Ceea ce a făcut din Solomon un om şi un împărat remarcabil a fost înţelepciunea sa. Momentul-cheie al reuşitei sale s-a dovedit a fi rugăciunea înălţată la instalarea pe tronul lui Israel. Atunci el a făcut cea mai bună alegere, căutând lumina călăuzitoare a înţelepciunii care vine de la Dumnezeu. Această cerere în rugăciune a devenit celebră.

  Solomon a înţeles esenţialul atunci când a cerut de la Dumnezeu discernământul necesar pentru a deosebi lucrurile după natura şi semnificaţia lor. Binele şi răul sunt adesea noţiuni greu de stabilit şi numai înţelepciunea care vine de la Dumnezeu putea să-l scoată din impas. Împrejurările care se schimbă pot face ca acelaşi lucru să primească semnificaţii diametral opuse. Lucrurile care îşi păstrează valoarea indiferent de împrejurări sunt relativ puţine şi majoritatea trebuie interpretate în context. Numai acesta le poate stabili sensul şi valoarea.

  Solomon a înţeles că fiecare om are preferinţele şi înclinaţiile sale, care-l pot împiedica să judece imparţial. El şi-a dat seama că există întotdeauna o mulţime a detaliilor care scapă minţii omeneşti şi judecata este determinată mai mult de intuiţie decât de cunoaştere adevărată. Recunoscându-şi limitele personale, Solomon a reuşit să şi le împingă surprinzător de departe. Înţelepciunea divină avea să-l asiste, iar performanţele sale aveau să se dezvolte în mod fericit. Oricine putea să-şi dea seama că Dumnezeu îl inspira şi era prezent în deciziile sale.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi fi sigur că modul tău de a vedea şi a judeca lucrurile este mai mult decât intuiţie de moment? Cere înţelepciune şi călăuzire de la Dumnezeu!

  Solomon - rugăciune înțeleaptă - 2019. Cum poţi fi sigur că modul tău de a vedea şi a judeca lucrurile este mai mult decât intuiţie de moment? Cere înţelepciune şi călăuzire de la Dumnezeu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...