Împărăteasa din Seba – căutând slava adevărată

  Împărăteasa din Seba a auzit de faima lui Solomon în ce priveşte slava Domnului şi a venit să-l încerce prin întrebări grele. 1 Împărați 10:1

  Este aşa de frumos să aflăm că popoarele din jur, de aproape şi de departe, au auzit de faima lui Solomon în ce priveşte slava Domnului! Fără îndoială că Solomon a avut o contribuţie însemnată în această privinţă. El nu ezita să scoată în evidenţă faptul că lui Dumnezeu I se datora succesul său şi că Lui I se datorau slava, mulţumirea şi lauda pentru prosperitatea şi realizările sale cele vestite.

  Mesajul lui Solomon a ajuns nealterat şi la curtea împărătesei din Seba, aflată la mare distanţă. Tot parcursul acestui drum, trecând peste ţara Egiptului, a fost presărat cu frânturi din cunoştinţa slavei lui Dumnezeu. Oamenii care vedeau alaiul îndreptându-se spre Ierusalim sau întorcându-se de acolo erau în cunoştinţă de cauză despre motivul acestei vizite importante. Numele Dumnezeului lui Israel Se făcea cunoscut pretutindeni pe drum. Nu este de mirare că impactul acestei vizite asupra obiceiurilor religioase ale etiopienilor avea să dureze peste milenii.

  Chiar şi numai pentru un moment din istoria sa, Israel îşi împlinea rolul pe care Dumnezeu i-l stabilise. El era lumina neamurilor. Cunoştinţa despre Dumnezeu trecea peste graniţele Ţării Făgăduite, luminând marginile pământului. Oamenii veneau, se minunau şi recunoşteau binecuvântarea lui Dumnezeu şi a Legii Sale, în contrast cu sărăcia spirituală a propriei lor religii. Nu ar fi lipsit mult ca întreaga lume să fie adusă la cunoştinţa de Dumnezeu, dar din nefericire, acesta a rămas doar un moment şi atât.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce semnificaţie profiindă ar trebui să aibă succesul şi prosperitatea ta personală? L-ar putea cunoaşte şi lăuda şi alţii pe Dumnezeu, dacă tu le-ai sugera acest lucru?

  Împărăteasa din Seba - căutând slava adevărată - 2019. Ce semnificaţie profiindă ar trebui să aibă succesul şi prosperitatea ta personală? L-ar putea cunoaşte şi lăuda şi alţii pe Dumnezeu, dacă tu le-ai sugera acest lucru?
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...