Articolul precedentEloszlatja a sötétséget
  Articolul următorTăria celor slabi

  Roboam – alegere neinspirată

  Împăratul a răspuns aspru poporului. A lăsat sfatul pe care i-l dăduseră bătrânii. 1 Împărați 12:13

  Atunci când stăm în faţa unei decizii, sunt două categorii de factori care ne influenţează. Avem argumente pro şi contra. Greutatea şi importanţa celor două categorii de motive ne conduc în luarea hotărârilor mici sau mari. Întâmpinăm însă o problemă serioasă cu modul de a lua în consideraţie argumentele pe care le avem la îndemână. Noi suntem atraşi automat spre una dintre variante mai înainte de a analiza lucid motivele. Înclinaţiile personale ne influenţează destul de mult în alegerile pe care le facem, iar preferinţele personale ne atrag în direcţia lor.

  Roboam a trecut printr-o mare dilemă atunci când era să ia în primire împărăţia lăsată de Solomon la moartea sa. El nu ştia în ce direcţie să meargă privind politica internă. Tatăl său avusese luciditate într-un moment asemănător, dar se pare că înţelepciunea nu se transmite neapărat genetic. Ratând marea şansă de a I se adresa direct lui Dumnezeu, care ştia cel mai bine care era cea mai bună cale de urmat, Roboam a căutat sfatul oamenilor. Este adevărat că însuşi Dumnezeu foloseşte uneori sfatul oamenilor pentru a ne transmite ideile Sale, dar necazul este că părerile sunt adesea împărţite şi atunci este foarte dificil să facem alegerea cea bună.

  În această dilemă de conducere, Roboam a înclinat spre ceea ce înclina inima sa. Sfatul tinerilor i s-a păRut mai potrivit şi a ales varianta propusă de aceştia. Lipsa de experienţă şi orientarea lor spre excese şi abuzuri au făcut ca alegerea împăratului să fie total neinspirată.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum verifici dacă primul impuls în luarea unei decizii este pe direcţia cea bună sau nu? Când oamenii îţi transmit un mesaj confuz, lumina vine numai de la Dumnezeu.

  Roboam - alegere neinspirată - 2019. Cum verifici dacă primul impuls în luarea unei decizii este pe direcţia cea bună sau nu? Când oamenii îţi transmit un mesaj confuz, lumina vine numai de la Dumnezeu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...