Articolul precedentAlázatos eszközök által dolgozik
  Articolul următorPrietenul

  Abiam – bogăția harului

  Dar din pricina lui David, Domnul Dumnezeul lui i-a dat o lumină în Ierusalim, punând pe fiul lui după el şi lăsând Ierusalimul în picioare. 1 Împărați 15:4

  Făgăduinţa lui Dumnezeu de a Se îndura de urmaşii celor care îl iubesc şi păzesc poruncile Sale şi-a găsit împlinirea şi în timpul domniei lui Abiam, urmaşul lui Roboam. Deşi această domnie a fost marcată de cădere şi apostazie, Dumnezeu nu a intervenit prin judecăţile Sale, datorită lui David, străbunicul lui Abiam.

  Răbdarea lui Dumnezeu este pe măsura făgăduinţelor şi a maiestăţii Sale. Ierusalimul continua să fie păstrat încă în picioare în ciuda răutăţii împăraţilor şi a poporului, care se înstrăina continuu de Dumnezeu. În bunătatea Sa, Dumnezeu le oferea încă har şi posibilitate de întoarcere. În mod fericit, unii Împărați au fructificat această şansă, în timp ce alţii au abuzat fără nicio ruşine de îndelunga răbdare a lui Dumnezeu. Abiam a fost unul dintre aceşti Împărați care s-au dedat la toate relele, prin care poporul a fost dus în rătăcire şi neascultare. Cu toate acestea, Dumnezeu continua să apere Ierusalimul de agresiunea duşmanilor. Harul Său încă mai ţinea lucrurile în frâu.

  Bunătatea divină ar trebui să fie un motiv serios de cercetare de sine şi de reconsiderare a umblării personale, dar Abiam nu s-a învrednicit la o asemenea experienţă. El a încercat să întindă de coardă cât se putea de mult şi a reuşit într-adevăr să ajungă foarte departe. Din nefericire, acest experiment se va dovedi mai târziu deosebit de păgubitor pentru poporul ales, iar responsabilitatea personală nu va putea fi evitată.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum interpretezi faptul că abuzurile personale nu sunt urmate imediat de eşec sau faliment? Observă că harul este abundent, dar are totuşi capăt şi este riscant să ajungi până acolo. Ai grijă!

  Abiam - bogăția harului - 2019. Cum interpretezi faptul că abuzurile personale nu sunt urmate imediat de eşec sau faliment? Observă că harul este abundent, dar are totuşi capăt şi este riscant să ajungi până acolo. Ai grijă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...