Asa – ordine în casă

  Și chiar pe mamă-sa, Maaca, n-a mai lăsat-o să fie împărăteasă, pentru că făcuse un idol Astarteei. Asa i-a sfărâmat idolul şi l-a ars în pârâul Chedron. 1 Împărați 15:13

  Este o încântare să constatăm că în şirul de Împărați ai lui Iuda şi ai lui Israel au existat reformatori care au avut curajul şi tăria să se opună cursului decadent al istoriei morale a poporului ales. Din când în când, vedem câte o rază de speranţă luminând în întunericul spiritual care se înteţea din ce în ce mai mult.

  Asa a urmat la domnie după Abiam. El a realizat o serie de reforme, începând cu propria casă. Întrucât mama sa îşi afişase public susţinerea faţă de cultul Astarteei, împăratul i-a retras prerogativele de mamă a împăratului şi a distrus în mod explicit idolul ridicat de ea. Demnitatea conferită de statutul de regină-mamă ar fi făcut ca influenţa rea să fie mai greu de stăvilit. Poporul ar fi trăit în confuzie, dacă împăratul nu ar fi luat atitudine faţă de apostazia din imediata sa apropiere. Retragerea acestei autorităţi morale urma să faciliteze reforma spirituală a poporului. Dacă împăratul nu a cruţat nici pe cei din casa lui, ceilalţi oameni trebuiau să se aştepte că nu vor beneficia de clemenţă în cazul abaterilor făţişe de la calea cea dreaptă.

  Deprinderile rele nu au putut fi stârpite aşa de repede, măcar că domnia lui Asa s-a întins pe o perioadă de peste patruzeci de ani. Locurile de închinare de pe înălţimi au continuat să fie frecventate de un anumit număr de evrei, în ciuda faptului că Asa a depus orice efort pentru a stârpi idolatria. Pentru a încuraja închinarea la viul Dumnezeu, Asa a completat inventarul templului lui Solomon cu tot felul de obiecte de preţ.

  Succesul la un pas de tine:

  Care lucruri din imediata ta apropiere ar trebui supuse unei reforme serioase? Reforma este un lucru stresant şi dureros, dar merită şi trebuie făcută.

  Asa - ordine în casă - 2019. Care lucruri din imediata ta apropiere ar trebui supuse unei reforme serioase? Reforma este un lucru stresant şi dureros, dar merită şi trebuie făcută.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...