Asa – ordine în casă

  Și chiar pe mamă-sa, Maaca, n-a mai lăsat-o să fie împărăteasă, pentru că făcuse un idol Astarteei. Asa i-a sfărâmat idolul şi l-a ars în pârâul Chedron. 1 Împărați 15:13

  Este o încântare să constatăm că în şirul de Împărați ai lui Iuda şi ai lui Israel au existat reformatori care au avut curajul şi tăria să se opună cursului decadent al istoriei morale a poporului ales. Din când în când, vedem câte o rază de speranţă luminând în întunericul spiritual care se înteţea din ce în ce mai mult.

  Asa a urmat la domnie după Abiam. El a realizat o serie de reforme, începând cu propria casă. Întrucât mama sa îşi afişase public susţinerea faţă de cultul Astarteei, împăratul i-a retras prerogativele de mamă a împăratului şi a distrus în mod explicit idolul ridicat de ea. Demnitatea conferită de statutul de regină-mamă ar fi făcut ca influenţa rea să fie mai greu de stăvilit. Poporul ar fi trăit în confuzie, dacă împăratul nu ar fi luat atitudine faţă de apostazia din imediata sa apropiere. Retragerea acestei autorităţi morale urma să faciliteze reforma spirituală a poporului. Dacă împăratul nu a cruţat nici pe cei din casa lui, ceilalţi oameni trebuiau să se aştepte că nu vor beneficia de clemenţă în cazul abaterilor făţişe de la calea cea dreaptă.

  Deprinderile rele nu au putut fi stârpite aşa de repede, măcar că domnia lui Asa s-a întins pe o perioadă de peste patruzeci de ani. Locurile de închinare de pe înălţimi au continuat să fie frecventate de un anumit număr de evrei, în ciuda faptului că Asa a depus orice efort pentru a stârpi idolatria. Pentru a încuraja închinarea la viul Dumnezeu, Asa a completat inventarul templului lui Solomon cu tot felul de obiecte de preţ.

  Succesul la un pas de tine:

  Care lucruri din imediata ta apropiere ar trebui supuse unei reforme serioase? Reforma este un lucru stresant şi dureros, dar merită şi trebuie făcută.

  Asa - ordine în casă - 2019. Care lucruri din imediata ta apropiere ar trebui supuse unei reforme serioase? Reforma este un lucru stresant şi dureros, dar merită şi trebuie făcută.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...