Articolul precedentA lélek végleges visszavonása
  Articolul următorCa în Vestul Sălbatic

  Ilie – pregătirea pentru transfigurare

  Să ungi şi pe Iehu, fiul lui Nimşi, ca împărat al lui Israel şi să ungi pe Elisei, fiul lui Şafat, din Abel-Mehola, ca proroc în locul tău, 1 Împărați 19:16

  Se pare că Dumnezeu încerca să reintroducă sistemul teocratic în Israel. De aceea El l-a trimis pe Ilie să-l numească şi să-l ungă în funcţie pe Iehu, urmaşul lui Ahab, împăratul lui Israel. Ceea ce pare însă mult mai interesant este faptul că prorocul Domnului a fost trimis chiar şi la Damasc pentru a rezolva succesiunea de la tronul Siriei. Hazael a fost un împărat sirian uns cu porunca expresă a lui Dumnezeu şi serviciile speciale ale lui Ilie. Atunci când are un plan cu poporul Său, Dumnezeu face adesea intervenţii şi asupra terţilor implicaţi în acest plan.

  Programul de încheiere a activităţii publice a lui Ilie cuprindea şi propria succesiune. Înainte de a fi luat la cer într-un car de foc, el trebuia să numească un înlocuitor, care să continue şi eventual să completeze activitatea sa profetică.

  Numele succesorului a fost ales chiar de Dumnezeu, în persoana lui Elisei. Nu avem cunoştinţă dacă Elisei urmase vreo pregătire teologică în şcolile profeţilor. Ştim însă că el era un om harnic şi plin de râvnă pentru tot ceea ce făcea. Ilie l-a găsit arând la câmp şi, fără niciun fel de pregătire, a aruncat mantaua asupra lui. Acest gest a avut semnificaţia transferului de autoritate. Cu siguranţă că puterea viitorului profet nu era dependentă de mantaua lui Ilie. Dumnezeu era izvorul puterii şi al înţelepciunii lui, iar purtarea mantalei lui Ilie era semnul că oficiul profetic fusese transferat în mod oficial. Poporul şi fiii profeţilor, văzând mantaua lui Ilie, aveau să îi acorde aceeaşi ascultare şi consideraţie noului profet ca şi maestrului său.

  Succesul la un pas de tine:

  Când vine vremea plecării din funcţie, nimănui nu-i este uşor. În demnitatea lui Ilie există o lecţie valoroasă, care merită urmată.

  Ilie - pregătirea pentru transfigurare - 2019. Când vine vremea plecării din funcţie, nimănui nu-i este uşor. În demnitatea lui Ilie există o lecţie valoroasă, care merită urmată.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...