Articolul precedentA lélek végleges visszavonása
  Articolul următorCa în Vestul Sălbatic

  Ilie – pregătirea pentru transfigurare

  Să ungi şi pe Iehu, fiul lui Nimşi, ca împărat al lui Israel şi să ungi pe Elisei, fiul lui Şafat, din Abel-Mehola, ca proroc în locul tău, 1 Împărați 19:16

  Se pare că Dumnezeu încerca să reintroducă sistemul teocratic în Israel. De aceea El l-a trimis pe Ilie să-l numească şi să-l ungă în funcţie pe Iehu, urmaşul lui Ahab, împăratul lui Israel. Ceea ce pare însă mult mai interesant este faptul că prorocul Domnului a fost trimis chiar şi la Damasc pentru a rezolva succesiunea de la tronul Siriei. Hazael a fost un împărat sirian uns cu porunca expresă a lui Dumnezeu şi serviciile speciale ale lui Ilie. Atunci când are un plan cu poporul Său, Dumnezeu face adesea intervenţii şi asupra terţilor implicaţi în acest plan.

  Programul de încheiere a activităţii publice a lui Ilie cuprindea şi propria succesiune. Înainte de a fi luat la cer într-un car de foc, el trebuia să numească un înlocuitor, care să continue şi eventual să completeze activitatea sa profetică.

  Numele succesorului a fost ales chiar de Dumnezeu, în persoana lui Elisei. Nu avem cunoştinţă dacă Elisei urmase vreo pregătire teologică în şcolile profeţilor. Ştim însă că el era un om harnic şi plin de râvnă pentru tot ceea ce făcea. Ilie l-a găsit arând la câmp şi, fără niciun fel de pregătire, a aruncat mantaua asupra lui. Acest gest a avut semnificaţia transferului de autoritate. Cu siguranţă că puterea viitorului profet nu era dependentă de mantaua lui Ilie. Dumnezeu era izvorul puterii şi al înţelepciunii lui, iar purtarea mantalei lui Ilie era semnul că oficiul profetic fusese transferat în mod oficial. Poporul şi fiii profeţilor, văzând mantaua lui Ilie, aveau să îi acorde aceeaşi ascultare şi consideraţie noului profet ca şi maestrului său.

  Succesul la un pas de tine:

  Când vine vremea plecării din funcţie, nimănui nu-i este uşor. În demnitatea lui Ilie există o lecţie valoroasă, care merită urmată.

  Ilie - pregătirea pentru transfigurare - 2019. Când vine vremea plecării din funcţie, nimănui nu-i este uşor. În demnitatea lui Ilie există o lecţie valoroasă, care merită urmată.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...