Nabot – valoarea moștenirii

  Dar Nabot a răspuns lui Ahab:„Să mă ferească Domnul să-ţi dau moştenirea părinţilor mei!” 1 Împărați 21:3

  Legătura noastră cu trecutul este mai puternică de cum ni s-ar părea la prima vedere. Amintirile nu sunt singurul lucru pe care îl păstrăm din tot ceea ce a fost. Ceva s-a aşezat adânc în fiinţa noastră şi a devenit moştenire de o valoare deosebită. Suntem legaţi şi dependenţi de trecut pentru că acesta a devenit parte din noi înşine.

  Atunci când Ahab i-a solicitat lui Nabot locul de lângă casa regală din Izreel, acesta şi-a dat seama cât de legat era de via sa. În această vie se regăsea nu numai întreaga copilărie a lui Nabot, ci şi întreaga viaţă şi istorie a părinţilor săi. Identitatea lui Nabot era legată de locul râvnit de Ahab. Această proprietate îl făcea pe Nabot să fie ceea ce era. Ideea de a renunţa la vie, chiar şi printr-un schimb foarte avantajos din punct de vedere material, nu-i surâdea deloc. De aceea răspunsul lui la oferta regală a fost „categoric, nu”.

  Lui Nabot i se părea imposibil să vândă ceea ce îi era atât de drag şi faţă de care se simţea atât de ataşat. Via sa era viaţa sa, era el însuşi. Faptul de a renunţa la acest semn vizibil al istoriei neamului său era resimţit de Nabot ca o trădare de neiertat. Acest lucru l-a făcut să opună o rezistenţă surprinzătoare faţă de ambiţia insistentă a lui Ahab, care nu înţelegea prea bine ce înseamnă cu adevărat cuvântul „moştenire”. În timp ce pentru Nabot moştenirea era continuitate morală, spirituală şi materială, pentru Ahab aceasta era doar un simplu cuvânt aflat în folosinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Merită să faci un inventar al lucrurilor, ideilor şi simbolurilor devenite moştenire de valoare. Respectă şi preţuieşte ceea ce te face să fii tu însuţi!

  Nabot - valoarea moștenirii - 2019. Merită să faci un inventar al lucrurilor, ideilor şi simbolurilor devenite moştenire de valoare. Respectă şi preţuieşte ceea ce te face să fii tu însuţi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...