Articolul precedentA világ világossága
  Articolul următorDrumul spre casă

  Izabela – instigare la fărădelege

  N-a fost nimeni care să se fi vândut pentru ca să facă ce este rău înaintea Domnului, ca Ahab, pe care nevastă-sa Izabela îl aţâţă la aceasta. 1 Împărați 21:25

  Procesul de înnoire poate atinge uneori dimensiuni periculoase.

  Atunci când distruge valorile de neschimbat ale trecutului, înnoirea este un act de trădare de neiertat. Moştenirea spirituală autentică n-ar trebui să fie supusă niciodată demolării şi reconstrucţiei. Refacerea şi creşterea adevărată se construiesc numai pe temeliile străbune. Ceea ce se construieşte alături este ilegal şi dezastruos.

  Ahab a fost un reformator orientat greşit. Schimbările şi restructurările făcute de el au marcat de fapt un regres dureros. Ahab a făcut inovaţii în structurile religioase ale poporului său, adoptând masiv idolatria. Schimbările de dragul schimbării promovate de Ahab au devenit ocazii de aur pentru Izabela, care a introdus oficial cultul păgân al lui Baal şi Astarteea. Sute de profeţi şi preoţi păgâni au fost acreditaţi şi susţinuţi din bugetul regal.

  În timp ce Ahab este preocupat de înnoirea spirituală a poporului său, Izabela se transformă într-un mentor diabolic al acestor reforme. Nu este de mirare că, în scrierile cronicarului acelor vremi, faptele lui Ahab au fost descrise ca acte de vânzare josnică. Ceea ce Ahab considera un factor de progres şi prosperitate naţională s-a dovedit a fi calamitate de mari proporţii. Sursa acestui dezastru era chiar regina de provenienţă străină. Izabela şi-a pus la lucru toată influenţa de care era în stare pentru a-i inspira lui Ahab cele mai josnice proiecte.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică-ţi cu grijă izvoarele de inspiraţie, atunci când promovezi schimbarea. Fii conştient de riscurile schimbării de dragul schimbării!

  Izabela - instigare la fărădelege - 2019. Identifică-ţi cu grijă izvoarele de inspiraţie, atunci când promovezi schimbarea. Fii conştient de riscurile schimbării de dragul schimbării!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...