Izabela – instigare la fărădelege

N-a fost nimeni care să se fi vândut pentru ca să facă ce este rău înaintea Domnului, ca Ahab, pe care nevastă-sa Izabela îl aţâţă la aceasta. 1 Împărați 21:25

Procesul de înnoire poate atinge uneori dimensiuni periculoase.

Atunci când distruge valorile de neschimbat ale trecutului, înnoirea este un act de trădare de neiertat. Moştenirea spirituală autentică n-ar trebui să fie supusă niciodată demolării şi reconstrucţiei. Refacerea şi creşterea adevărată se construiesc numai pe temeliile străbune. Ceea ce se construieşte alături este ilegal şi dezastruos.

Ahab a fost un reformator orientat greşit. Schimbările şi restructurările făcute de el au marcat de fapt un regres dureros. Ahab a făcut inovaţii în structurile religioase ale poporului său, adoptând masiv idolatria. Schimbările de dragul schimbării promovate de Ahab au devenit ocazii de aur pentru Izabela, care a introdus oficial cultul păgân al lui Baal şi Astarteea. Sute de profeţi şi preoţi păgâni au fost acreditaţi şi susţinuţi din bugetul regal.

În timp ce Ahab este preocupat de înnoirea spirituală a poporului său, Izabela se transformă într-un mentor diabolic al acestor reforme. Nu este de mirare că, în scrierile cronicarului acelor vremi, faptele lui Ahab au fost descrise ca acte de vânzare josnică. Ceea ce Ahab considera un factor de progres şi prosperitate naţională s-a dovedit a fi calamitate de mari proporţii. Sursa acestui dezastru era chiar regina de provenienţă străină. Izabela şi-a pus la lucru toată influenţa de care era în stare pentru a-i inspira lui Ahab cele mai josnice proiecte.

Succesul la un pas de tine:

Identifică-ţi cu grijă izvoarele de inspiraţie, atunci când promovezi schimbarea. Fii conştient de riscurile schimbării de dragul schimbării!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor