Elisei – vindecarea apelor

Apoi s-a dus la izvorul apelor şi a aruncat sare în el, şi a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: «Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpătură.»” 2 Împărați 2:21

Izvoarele de unde se alimentează cu apă o localitate pot constitui o sursă de vindecare şi sănătate sau pot pricinui îmbolnăviri şi suferinţe grave. De aceea este foarte important ca edilii unei localităţi să găsească cele mai bune surse de alimentare cu apă. Prosperitatea şi progresul vor fi strâns legate de acest aspect. De aceea se justifică cheltuielile de a aduce apa, chiar şi de la distanţă, pentru a da cetăţii apa curată şi bună de băut de care aceasta are nevoie.

Ierihonul era o cetate strategică, dar suferea de lipsa unei surse de apă potabilă. Apa suprasărată a mării din vecinătate se infiltra în pânza freatică, făcând izvoarele Ierihonului improprii pentru viaţa şi sănătatea cetăţii.

Este foarte interesantă intervenţia lui Elisei pentru vindecarea apelor. El a cerut să i se aducă un blid nou plin cu sare. Folosind această sare, el I-a cerut lui Dumnezeu vindecarea izvorului cu pricina. Sarea care-l făcea să nu poată fi folosit a fost anihilată de sarea presărată de profet în apele sterpe şi amare. Izvorul Ierihonului s-a vindecat pe dată şi această vindecare a durat tot timpul după aceea.

Nu poate fi oferită nicio explicaţie ştiinţifică plauzibilă pentru acest demers miraculos al lui Elisei. Aceasta a fost o minune, iar minunile nu pot fi explicate şi nici nu au nevoie de aşa ceva. Acesta rămâne un fapt al puterii divine de a vindeca şi restatornici lucrurile.

Succesul la un pas de tine:

Unele resurse aducătoare de amărăciune şi moarte se prescriu şi ar trebui vindecate. Viaţa după aceea ar fi cu totul alta. Merită să încerci!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor