Articolul precedentA föld sója
  Articolul următorDestinul

  Elisei – vindecarea apelor

  Apoi s-a dus la izvorul apelor şi a aruncat sare în el, şi a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: «Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpătură.»” 2 Împărați 2:21

  Izvoarele de unde se alimentează cu apă o localitate pot constitui o sursă de vindecare şi sănătate sau pot pricinui îmbolnăviri şi suferinţe grave. De aceea este foarte important ca edilii unei localităţi să găsească cele mai bune surse de alimentare cu apă. Prosperitatea şi progresul vor fi strâns legate de acest aspect. De aceea se justifică cheltuielile de a aduce apa, chiar şi de la distanţă, pentru a da cetăţii apa curată şi bună de băut de care aceasta are nevoie.

  Ierihonul era o cetate strategică, dar suferea de lipsa unei surse de apă potabilă. Apa suprasărată a mării din vecinătate se infiltra în pânza freatică, făcând izvoarele Ierihonului improprii pentru viaţa şi sănătatea cetăţii.

  Este foarte interesantă intervenţia lui Elisei pentru vindecarea apelor. El a cerut să i se aducă un blid nou plin cu sare. Folosind această sare, el I-a cerut lui Dumnezeu vindecarea izvorului cu pricina. Sarea care-l făcea să nu poată fi folosit a fost anihilată de sarea presărată de profet în apele sterpe şi amare. Izvorul Ierihonului s-a vindecat pe dată şi această vindecare a durat tot timpul după aceea.

  Nu poate fi oferită nicio explicaţie ştiinţifică plauzibilă pentru acest demers miraculos al lui Elisei. Aceasta a fost o minune, iar minunile nu pot fi explicate şi nici nu au nevoie de aşa ceva. Acesta rămâne un fapt al puterii divine de a vindeca şi restatornici lucrurile.

  Succesul la un pas de tine:

  Unele resurse aducătoare de amărăciune şi moarte se prescriu şi ar trebui vindecate. Viaţa după aceea ar fi cu totul alta. Merită să încerci!

  Elisei - vindecarea apelor - 2019. Unele resurse aducătoare de amărăciune şi moarte se prescriu şi ar trebui vindecate. Viaţa după aceea ar fi cu totul alta. Merită să încerci!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...