Articolul precedentKrisztus követői
  Articolul următorFăgăduințe colorate

  Văduva din Sarepta – untdelemn continuu

  Elisei i-a zis:„Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi, ce ai acasă?” Ea a răspuns: „Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn ” 2 Împărați 4:2

  Văduva din Sarepta locuia într-o zonă vestită pentru producerea uleiului de măsline. Dar şi zonele privilegiate sunt lovite din când în când de calamităţi. Sarepta Sidonului nu facea excepţie.

  Pentru această văduvă, necazurile se ţineau lanţ. Soţul ei, care fusese unul dintre fiii profeţilor, a murit şi ea a rămas cu o datorie pe care nu o putea plăti. Cum cel ce dăduse împrumutul nu avea altă soluţie să-şi recupereze paguba, s-a hotărât să-i ia şi să-i vândă ca robi pe cei doi copii ai văduvei. Disperată şi confuză, femeia a apelat la serviciile profetului Elisei.

  Este interesant că Elisei a folosit ceea ce văduva mai avea încă acasă: un vas cu untdelemn. Ea trebuia să împrumute cât mai multe vase goale de la vecini şi avea nevoie de credinţă pentru a strânge un număr cât mai mare. În măsura capacităţii de cuprindere a vaselor, avea să se înmulţească undelemnul. Se pare că femeia a fost surprinsă de abundenţa binecuvântării cereşti atunci când, cerându-le copiilor să-i mai apropie vase goale, a constatat că acestea se terminaseră. Probabil că abia atunci şi-a dat seama că profetul nu glumea deloc atunci când o încuraja să aibă credinţă şi să aducă vase cât mai multe.

  Atâta vreme cât avea unde să curgă, undelemnul ar fi continuat să vină din abundenţă. Când nu a mai fost loc unde să fie primit, untde lemnul s-a oprit. Această minune se repetă şi astăzi. Dumnezeu ne va binecuvânta numai în măsura în care suntem pregătiţi să primim şi să folosim aceste binecuvântări.

  Succesul la un pas de tine:

  Caută să măreşti capacitatea de primire şi utilizare a binefacerilor lui Dumnezeu. El Se va dovedi atât de generos cât vei fi dispus să-I primeşti oferta.

  Văduva din Sarepta - untdelemn continuu - 2019. Caută să măreşti capacitatea de primire şi utilizare a binefacerilor lui Dumnezeu. El Se va dovedi atât de generos cât vei fi dispus să-I primeşti oferta.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...