Articolul precedentKrisztus követői
  Articolul următorFăgăduințe colorate

  Văduva din Sarepta – untdelemn continuu

  Elisei i-a zis:„Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi, ce ai acasă?” Ea a răspuns: „Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn ” 2 Împărați 4:2

  Văduva din Sarepta locuia într-o zonă vestită pentru producerea uleiului de măsline. Dar şi zonele privilegiate sunt lovite din când în când de calamităţi. Sarepta Sidonului nu facea excepţie.

  Pentru această văduvă, necazurile se ţineau lanţ. Soţul ei, care fusese unul dintre fiii profeţilor, a murit şi ea a rămas cu o datorie pe care nu o putea plăti. Cum cel ce dăduse împrumutul nu avea altă soluţie să-şi recupereze paguba, s-a hotărât să-i ia şi să-i vândă ca robi pe cei doi copii ai văduvei. Disperată şi confuză, femeia a apelat la serviciile profetului Elisei.

  Este interesant că Elisei a folosit ceea ce văduva mai avea încă acasă: un vas cu untdelemn. Ea trebuia să împrumute cât mai multe vase goale de la vecini şi avea nevoie de credinţă pentru a strânge un număr cât mai mare. În măsura capacităţii de cuprindere a vaselor, avea să se înmulţească undelemnul. Se pare că femeia a fost surprinsă de abundenţa binecuvântării cereşti atunci când, cerându-le copiilor să-i mai apropie vase goale, a constatat că acestea se terminaseră. Probabil că abia atunci şi-a dat seama că profetul nu glumea deloc atunci când o încuraja să aibă credinţă şi să aducă vase cât mai multe.

  Atâta vreme cât avea unde să curgă, undelemnul ar fi continuat să vină din abundenţă. Când nu a mai fost loc unde să fie primit, untde lemnul s-a oprit. Această minune se repetă şi astăzi. Dumnezeu ne va binecuvânta numai în măsura în care suntem pregătiţi să primim şi să folosim aceste binecuvântări.

  Succesul la un pas de tine:

  Caută să măreşti capacitatea de primire şi utilizare a binefacerilor lui Dumnezeu. El Se va dovedi atât de generos cât vei fi dispus să-I primeşti oferta.

  Văduva din Sarepta - untdelemn continuu - 2019. Caută să măreşti capacitatea de primire şi utilizare a binefacerilor lui Dumnezeu. El Se va dovedi atât de generos cât vei fi dispus să-I primeşti oferta.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...