Văduva din Sarepta – untdelemn continuu

Elisei i-a zis:„Ce pot să fac pentru tine? Spune-mi, ce ai acasă?” Ea a răspuns: „Roaba ta n-are acasă decât un vas cu untdelemn ” 2 Împărați 4:2

Văduva din Sarepta locuia într-o zonă vestită pentru producerea uleiului de măsline. Dar şi zonele privilegiate sunt lovite din când în când de calamităţi. Sarepta Sidonului nu facea excepţie.

Pentru această văduvă, necazurile se ţineau lanţ. Soţul ei, care fusese unul dintre fiii profeţilor, a murit şi ea a rămas cu o datorie pe care nu o putea plăti. Cum cel ce dăduse împrumutul nu avea altă soluţie să-şi recupereze paguba, s-a hotărât să-i ia şi să-i vândă ca robi pe cei doi copii ai văduvei. Disperată şi confuză, femeia a apelat la serviciile profetului Elisei.

Este interesant că Elisei a folosit ceea ce văduva mai avea încă acasă: un vas cu untdelemn. Ea trebuia să împrumute cât mai multe vase goale de la vecini şi avea nevoie de credinţă pentru a strânge un număr cât mai mare. În măsura capacităţii de cuprindere a vaselor, avea să se înmulţească undelemnul. Se pare că femeia a fost surprinsă de abundenţa binecuvântării cereşti atunci când, cerându-le copiilor să-i mai apropie vase goale, a constatat că acestea se terminaseră. Probabil că abia atunci şi-a dat seama că profetul nu glumea deloc atunci când o încuraja să aibă credinţă şi să aducă vase cât mai multe.

Atâta vreme cât avea unde să curgă, undelemnul ar fi continuat să vină din abundenţă. Când nu a mai fost loc unde să fie primit, untde lemnul s-a oprit. Această minune se repetă şi astăzi. Dumnezeu ne va binecuvânta numai în măsura în care suntem pregătiţi să primim şi să folosim aceste binecuvântări.

Succesul la un pas de tine:

Caută să măreşti capacitatea de primire şi utilizare a binefacerilor lui Dumnezeu. El Se va dovedi atât de generos cât vei fi dispus să-I primeşti oferta.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor