Articolul precedentA kereszt bizonyságtevői
  Articolul următorLasă-L să treacă prin tine

  Sunamita – un loc pentru profet

  Să facem o mică odaie sus cu ziduri şi să punem în ea un pat pentru el, o masă, un scaun şi un sfeşnic, ca să stea acolo când va veni la noi. 2 Împărați 4:10

  Binecuvântată este casa în care se găseşte un loc pentru Dumnezeu. Prezenţa Sa în familia cuiva face ca aceasta să înflorească şi să prospere în mod vizibil. Dumnezeu ocroteşte locul în care oamenii sunt doritori să-L primească. El îi onorează pe cei care-L caută şi-L doresc din toată inima. într-un anumit sens, Dumnezeu Se interesează de cei care se interesează de El. Dumnezeu Se simte bine în locurile publice închinate Lui, dar Se simte şi mai bine în casele oamenilor care-L invită şi-I oferă un loc unde să şadă. Nu sunt dezamăgiţi niciodată cei care au în casa lor un loc de şedere pentru Dumnezeu.

  Pentru o familie din Sunem, prezenţa lui Dumnezeu a fost dorită şi apreciată, iar această prezenţă era marcată de cea a profetului Elisei. I n consecinţă, soţia i-a propus soţului să construiască o cameră unde Elisei să fie primit ori de câte ori avea să treacă pe acolo. El fusese invitat de fiecare dată la masă, însă femeia dorea să-i ofere mai mult decât hrană. Ea a pregătit şi un loc de popas şi odihnă.

  Dumnezeu a onorat interesul pentru El pe care îl avea femeia bogată din Sunem. La rândul lui, Elisei s-a interesat, din partea Domnului, ce putea face pentru gazda sa. Pentru cei care intră în legătură cu Dumnezeu, vine un moment în care şi El se interesează de bunăstarea lor. Nu a trecut mult până când familia din Sunem să apeleze la bunăvoinţa divină în privinţa naşterii copiilor. La fel ca în marile istorii ale copiilor făgăduiţi, casa din Sunem a fost binecuvântată cu bucuria unui urmaş.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică un loc sau un lucru din ambianţa casei tale unde crezi că Dumnezeu ar fi interesat şi bucuros să fie prezent. Fii sigur că El nu ţi-ar rămâne dator!

  Sunamita - un loc pentru profet - 2019. Identifică un loc sau un lucru din ambianţa casei tale unde crezi că Dumnezeu ar fi interesat şi bucuros să fie prezent. Fii sigur că El nu ţi-ar rămâne dator!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...