Naaman – un simplu ritual

  S-a coborât atunci şi s-a cufundat de şapte ori în Iordan, după cuvântul omului lui Dumnezeu; şi carnea lui s-a făcut iarăşi cum este carnea unui copilaş şi s-a curăţit. 2 Împărați 5:14

  Naaman era un om recunoscut pentru virtuţile şi faptele sale ostăşeşti. Prin urmare, a ajuns căpetenia armatei siriene. Dar omul acesta suferea de o boală care îi aducea multă neplăcere. Scriptura spune că el era lepros, dar noi nu ştim astăzi exact ce fel de boală era aceea. Lepra era o afecţiune foarte serioasă, care-l punea pe cel atins de ea într-o situaţie cât se poate de neplăcută faţă de cei din jur. Relaţiile sale sociale erau în mod drastic restricţionate. Principala sursă de temere şi disconfort din viaţa lui Naaman era lepra sa.

  Naaman era pregătit să îndeplinească proceduri complicate şi costisitoare pentru vindecare. El era dispus să cheltuiască sume uriaşe şi să se supună oricăror privaţiuni pentru a-şi recăpăta sănătatea. Dar mare i-a fost mirarea când Elisei i-a prescris o simplă baie în Iordan, constând din şapte scufundări în apă. Surpriza sa a îmbrăcat repede forma unei serioase nemulţumiri, atunci când Elisei nu s-a învrednicit să-l întâmpine cu mare atenţie şi vază, mai ales că sirianul venise până la poarta casei lui.

  Este demnă de laudă intervenţia însoţitorilor lui Naaman, care l-au încurajat să accepte lucrurile aşa cum erau şi să încerce soluţia sugerată de profet prin intermediul slujitorului său. Simplitatea metodei nu însemna nicidecum slăbiciunea ei, ci dimpotrivă.

  Uneori lucrurile simple pot produce efecte mari. Faptul de a fi inspirate de Dumnezeu le dă valoare şi putere.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică un lucru simplu şi ieftin care ar putea produce un impact major asupra bunăstării tale şi a celor din jur. Ai curajul şi aplică-l!

  Naaman - un simplu ritual - 2019. Identifică un lucru simplu şi ieftin care ar putea produce un impact major asupra bunăstării tale şi a celor din jur. Ai curajul şi aplică-l!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...