Naaman – un simplu ritual

  S-a coborât atunci şi s-a cufundat de şapte ori în Iordan, după cuvântul omului lui Dumnezeu; şi carnea lui s-a făcut iarăşi cum este carnea unui copilaş şi s-a curăţit. 2 Împărați 5:14

  Naaman era un om recunoscut pentru virtuţile şi faptele sale ostăşeşti. Prin urmare, a ajuns căpetenia armatei siriene. Dar omul acesta suferea de o boală care îi aducea multă neplăcere. Scriptura spune că el era lepros, dar noi nu ştim astăzi exact ce fel de boală era aceea. Lepra era o afecţiune foarte serioasă, care-l punea pe cel atins de ea într-o situaţie cât se poate de neplăcută faţă de cei din jur. Relaţiile sale sociale erau în mod drastic restricţionate. Principala sursă de temere şi disconfort din viaţa lui Naaman era lepra sa.

  Naaman era pregătit să îndeplinească proceduri complicate şi costisitoare pentru vindecare. El era dispus să cheltuiască sume uriaşe şi să se supună oricăror privaţiuni pentru a-şi recăpăta sănătatea. Dar mare i-a fost mirarea când Elisei i-a prescris o simplă baie în Iordan, constând din şapte scufundări în apă. Surpriza sa a îmbrăcat repede forma unei serioase nemulţumiri, atunci când Elisei nu s-a învrednicit să-l întâmpine cu mare atenţie şi vază, mai ales că sirianul venise până la poarta casei lui.

  Este demnă de laudă intervenţia însoţitorilor lui Naaman, care l-au încurajat să accepte lucrurile aşa cum erau şi să încerce soluţia sugerată de profet prin intermediul slujitorului său. Simplitatea metodei nu însemna nicidecum slăbiciunea ei, ci dimpotrivă.

  Uneori lucrurile simple pot produce efecte mari. Faptul de a fi inspirate de Dumnezeu le dă valoare şi putere.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică un lucru simplu şi ieftin care ar putea produce un impact major asupra bunăstării tale şi a celor din jur. Ai curajul şi aplică-l!

  Naaman - un simplu ritual - 2019. Identifică un lucru simplu şi ieftin care ar putea produce un impact major asupra bunăstării tale şi a celor din jur. Ai curajul şi aplică-l!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...