Articolul precedentIsten munkatársai
  Articolul următorAntrenorul

  Ghehazi – căpătuială buclucașă

  După aceea, s-a dus şi s-a înfăţişat înaintea stăpânului său, Elisei i-a zis:„De unde vii, Ghehazi?” El a răspuns:„Robul tău nu s-a dus nicăieri.” 2 Împărați 5:25

  Ezitarea lui Ghehazi de a recunoaşte că a lipsit între timp de acasă era suspectă. El avea motive să se teamă de urmări, aşa că a preferat să treacă sub tăcere isprava deposedării lui Naaman de darurile sale. Numai că fapta sa era mult prea gravă pentru a fi trecută cu vederea. I .ecţia de modestie şi sobrietate pe care i-o oferise Elisei lui Naaman a fost distrusă cu premeditare şi josnicie de slujitorul său pus pe căpătuială.

  Naaman putea prea bine să se gândească că Elisei fusese nemulţumit de prea puţina lui insistenţă. El putea crede că Elisei ar fi râvnit să aibă toate cadourile oferite, dar că aştepta mai multe îmbieciuni şi ploconeli. Cât de departe putea merge Naaman cu mintea, pe drept cuvânt, dacă prezentările lui Ghehazi ar fi fost adevărate! Dar minciuna şi trucurile sale, în numele interesului personal meschin şi camuflat, au produs un rău mult mai mare decât era dispus Ghehazi să recunoască.

  Atunci când iubirea de bani şi goana după înavuţire orbesc mintea, judecata sănătoasă lasă locul unui comportament josnic. Pierderile pe care le produce un asemenea mod de a fi asupra altora devin incalculabile. Imaginea publică este grav deteriorată şi vor trebui eforturi foarte costisitoare pentru a recupera paguba produsă pentru câţiva gologani în plus. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine, iar când neglijenţa sau corupţia îl pătează, va trece multă apă pe valea Iordanului până când obrazul să-şi recapete forma şi frumuseţea originală râvnită.

  Succesul la un pas de tine:

  Ia-ţi timp să evaluezi realist şi curajos care sunt urmările şi pierderile pe termen lung a unor gesturi aducătoare de profit îndoielnic! Operează schimbări la timp!

  Ghehazi - căpătuială buclucașă - 2019. Ia-ţi timp să evaluezi realist şi curajos care sunt urmările şi pierderile pe termen lung a unor gesturi aducătoare de profit îndoielnic! Operează schimbări la timp!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...