Articolul precedentElegedhetetlen az ember együttműködése
  Articolul următorDisertația

  Ezechia – viața ca o pradă

  Voi mai adăuga cincisprezece ani la zilele tale. Te voi izbăvi, pe tine şi cetatea aceasta, din mâna împăratului Asiriei şi voi ocroti cetatea aceasta din pricina Mea şi din pricina robului Meu David. 2 Împărați 20:6

  Cei cincisprezece ani de viaţă dăruiţi de Dumnezeu lui Ezechia sunt adesea un motiv serios de meditaţie cu privire la sensul vieţii. Ceea ce este adevărat despre aceşti ani adăugaţi poate fi aplicat oricăror ani din viaţă.

  Fiind bolnav de moarte, împăratul Ezechia s-a rugat lui Dumnezeu, cerând îndurare şi milă. Răspunsul lui Dumnezeu a venit prin profetul Isaia, prin care i s-a promis atât vindecare personală, cât şi protecţie naţională. Dumnezeu avea să mai adauge încă cincisprezece ani vieţii lui Ezechia. El era dispus să mişte chiar şi soarele pe boltă pentru a confirma bunele Sale intenţii. Ca urmare, umbra de pe cadranul solar al lui Ahaz s-a dat înapoi cu zece trepte. Nu ştim cum a făcut Dumnezeu acest lucru, dar este cert că Ezechia a fost impresionat de acest fapt. Insă ceea ce a făcut cu anii dăruiţi lui de Dumnezeu constituie o lecţie de viaţă de prim ordin.

  Ne-am fi aşteptat ca Ezechia să folosească orice ocazie pentru a-L proslăvi pe Dumnezeu pentru această dovadă a bunătăţii Sale. Dar acest lucru nu s-a întâmplat aşa cum ar fi trebuit. Când au venit oaspeţii din Babilon pentru a se convinge de misterul vindecării sale, el a dat dovadă de inconştienţă, prezentându-le acestora vistieria regală, în loc să le vorbească despre măreţia lui Dumnezeu. Oricum, vistieriile lui Ezechia nici pe departe nu le puteau egala pe cele ale Babilonului, dar Dumnezeul lui Israel merita să fie înălţat cu acea ocazie. Neglijenţa regală avea să fie plătită foarte scump.

  Succesul la un pas de tine:

  Există lucruri cu adevărat de valoare în viaţă şi pentru viaţă. Arată adevărata preţuire numai pentru ceea ce merită!

  Ezechia - viața ca o pradă - 2019. Există lucruri cu adevărat de valoare în viaţă şi pentru viaţă. Arată adevărata preţuire numai pentru ceea ce merită!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...