Articolul precedentA lélek megmentésének ezközei
  Articolul următorSalvatorul

  Iosia – excelență târzie

  Înainte de Iosia, n-a fost niciun împărat care să se întoarcă la Domnul ca el, din toată inima, din tot sufletul şi din toată puterea lui, întocmai după toată legea lui Moise; şi chiar după el, n-a fost niciunul ca el. Totuşi Domnul nu S-a întors din iuţimea mâniei Lui celei mari, de care era aprins împotriva lui Iuda, din pricina tuturor celor ce făcuse Manase ca să-L mânie. 2 Împărați 23:25,26

  Viaţa şi reformele lui Iosia constituie o experienţă foarte interesantă privind efectele pe termen lung ale unei vieţi de neascultare păcătoasă. În ciuda seriozităţii pe care Iosia a dovedit-o, reformele sale nu au mai putut schimba prea mult cursul negativ al lucrurilor determinate de răutatea înaintaşilor săi.

  Manase, bunicul său, i-a întrecut în răutate şi decădere pe toţi împăraţii lui Iuda de dinaintea sa. Timp de cincizeci de ani de domnie, el a făcut ce se putea mai rău pentru a introduce semnele închinării păgâne chiar şi în templul Domnului din Ierusalim. Domnia lui Amon, care a urmat, a fost scurtă şi rea. El a fost asasinat de către un grup de curteni rebeli, care, la rândul lor, au fost omorâţi de către popor. Astfel a ajuns pe tron Iosia, fiul lui Amon.

  Iosia a ales să-I slujească Domnului din toată inima. El a susţinut lucrările de reparaţie şi renovare de la Casa Domnului, unde a fost redescoperită Cartea Legii. Acest lucru l-a impresionat profund pe Iosia, care a recurs la o serie de reforme privind sfântul locaş şi serviciile de închinare. Drept urmare, Dumnezeu a amânat judecăţile stârnite de răutatea părinţilor săi.

  Succesul la un pas de tine:

  Unele lucruri bune pot veni prea târziu, dar chiar şi atunci merită încercate. Un anumit câştig se poate totuşi obţine.

  Iosia - excelență târzie - 2019. Unele lucruri bune pot veni prea târziu, dar chiar şi atunci merită încercate. Un anumit câştig se poate totuşi obţine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...