Articolul precedentÉrdemtelen, de hasznos
  Articolul următorDrumul spre lumină

  Ezra – aprobare multiplă

  Şi bătrânii iudeilor au zidit cu izbândă, după prorociile prorocului Hagai şi ale lui Zaharia, fiul lui Ido; au zidit şi au isprăvit, după porunca Dumnezeului lui Israel, şi după porunca lui Cirus, a lui Darius şi a lui Artaxerxe, împăratul perşilor. Ezra 6:14

  Când vrei să te convingi că un lucru este cu adevărat bun, ai nevoie de o confirmare din mai multe surse. Coincidenţa sau întâmplarea poate da un semnal greşit şi de aceea este nevoie de o verificare minuţioasă. Când vine vremea să se facă un lucru, atunci se va şti din mai multe părţi.

  Rezidirea Ierusalimului s-a făcut conform poruncii Domnului Dumnezeului lui Israel. Dar lucrările nu au putut începe mai înainte ca Cirus, Darius şi Artaxerxe să-şi dea acordul. Pentru oamenii implicaţi în acest proiect şi pentru Ezra, prorociile au devenit realităţi abia atunci când au fost întrunite condiţiile istorice.

  Ezra a învăţat să citească în mod corect descoperirile lui Dumnezeu şi să le aplice în mod corespunzător timpului său. Probabil că a fost pentru el o încântare să observe mişcarea Providenţei printre ridicările şi prăbuşirile marilor imperii. Dumnezeu conducea în mod neabătut marile mişcări ale popoarelor, pentru a crea condiţii de realizare a planurilor Sale cu poporul Său. Dincolo de bătălii, biruinţe şi înfrângeri, Ezra interpreta demersul lucrurilor ca fiind în mâna lui Dumnezeu şi putea să-şi coordoneze planurile personale în funcţie de cele ale lui Dumnezeu. Pe această cale el promova succesul cauzei lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă îţi iei timp să contempli iureşul lucrurilor din jur, vei putea să discerni rostul după care să-ţi organizezi viaţa şi lucrarea personală!

  Ezra - aprobare multiplă - 2019. Dacă îţi iei timp să contempli iureşul lucrurilor din jur, vei putea să discerni rostul după care să-ţi organizezi viaţa şi lucrarea personală!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...