Ezra – aprobare multiplă

Şi bătrânii iudeilor au zidit cu izbândă, după prorociile prorocului Hagai şi ale lui Zaharia, fiul lui Ido; au zidit şi au isprăvit, după porunca Dumnezeului lui Israel, şi după porunca lui Cirus, a lui Darius şi a lui Artaxerxe, împăratul perşilor. Ezra 6:14

Când vrei să te convingi că un lucru este cu adevărat bun, ai nevoie de o confirmare din mai multe surse. Coincidenţa sau întâmplarea poate da un semnal greşit şi de aceea este nevoie de o verificare minuţioasă. Când vine vremea să se facă un lucru, atunci se va şti din mai multe părţi.

Rezidirea Ierusalimului s-a făcut conform poruncii Domnului Dumnezeului lui Israel. Dar lucrările nu au putut începe mai înainte ca Cirus, Darius şi Artaxerxe să-şi dea acordul. Pentru oamenii implicaţi în acest proiect şi pentru Ezra, prorociile au devenit realităţi abia atunci când au fost întrunite condiţiile istorice.

Ezra a învăţat să citească în mod corect descoperirile lui Dumnezeu şi să le aplice în mod corespunzător timpului său. Probabil că a fost pentru el o încântare să observe mişcarea Providenţei printre ridicările şi prăbuşirile marilor imperii. Dumnezeu conducea în mod neabătut marile mişcări ale popoarelor, pentru a crea condiţii de realizare a planurilor Sale cu poporul Său. Dincolo de bătălii, biruinţe şi înfrângeri, Ezra interpreta demersul lucrurilor ca fiind în mâna lui Dumnezeu şi putea să-şi coordoneze planurile personale în funcţie de cele ale lui Dumnezeu. Pe această cale el promova succesul cauzei lui Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

Dacă îţi iei timp să contempli iureşul lucrurilor din jur, vei putea să discerni rostul după care să-ţi organizezi viaţa şi lucrarea personală!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor