Articolul precedentÉrdemtelen, de hasznos
  Articolul următorDrumul spre lumină

  Ezra – aprobare multiplă

  Şi bătrânii iudeilor au zidit cu izbândă, după prorociile prorocului Hagai şi ale lui Zaharia, fiul lui Ido; au zidit şi au isprăvit, după porunca Dumnezeului lui Israel, şi după porunca lui Cirus, a lui Darius şi a lui Artaxerxe, împăratul perşilor. Ezra 6:14

  Când vrei să te convingi că un lucru este cu adevărat bun, ai nevoie de o confirmare din mai multe surse. Coincidenţa sau întâmplarea poate da un semnal greşit şi de aceea este nevoie de o verificare minuţioasă. Când vine vremea să se facă un lucru, atunci se va şti din mai multe părţi.

  Rezidirea Ierusalimului s-a făcut conform poruncii Domnului Dumnezeului lui Israel. Dar lucrările nu au putut începe mai înainte ca Cirus, Darius şi Artaxerxe să-şi dea acordul. Pentru oamenii implicaţi în acest proiect şi pentru Ezra, prorociile au devenit realităţi abia atunci când au fost întrunite condiţiile istorice.

  Ezra a învăţat să citească în mod corect descoperirile lui Dumnezeu şi să le aplice în mod corespunzător timpului său. Probabil că a fost pentru el o încântare să observe mişcarea Providenţei printre ridicările şi prăbuşirile marilor imperii. Dumnezeu conducea în mod neabătut marile mişcări ale popoarelor, pentru a crea condiţii de realizare a planurilor Sale cu poporul Său. Dincolo de bătălii, biruinţe şi înfrângeri, Ezra interpreta demersul lucrurilor ca fiind în mâna lui Dumnezeu şi putea să-şi coordoneze planurile personale în funcţie de cele ale lui Dumnezeu. Pe această cale el promova succesul cauzei lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă îţi iei timp să contempli iureşul lucrurilor din jur, vei putea să discerni rostul după care să-ţi organizezi viaţa şi lucrarea personală!

  Ezra - aprobare multiplă - 2019. Dacă îţi iei timp să contempli iureşul lucrurilor din jur, vei putea să discerni rostul după care să-ţi organizezi viaţa şi lucrarea personală!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...