Neemia – apărare și dezvoltare

  Cei ce zideau zidul şi cei ce duceau sau încărcau poverile cu o mână lucrau, iar cu alta ţineau arma. Neemia 4:17

  Nu este uşor să faci două lucruri în acelaşi timp, dar uneori nu ai o altă soluţie. Este mai eficient să faci un singur lucru şi să te concentrezi asupra unui singur ţel, dar va fi nevoie uneori să ai şi atenţie distributivă. În timp ce priveşti atent asupra lucrului, trebuie să ai ochiul vigilent asupra a tot ce ar putea pune în pericol lucrarea. Dezvoltarea şi păstrarea în siguranţă sunt importante deopotrivă.

  Rezidirea Ierusalimului şi a templului a fost făcută sub permanenta ameninţare a vrăjmaşilor. În timp ce se osteneau cu greutăţile şantierului, ziditorii trebuiau să fie gata să se apere de vizitatorii nedoriţi, care încercau să-i oprească din lucru. Singurul mod de a face faţă acestui complex de împrejurări era să facă două lucruri deodată. Armele şi uneltele de zidărie erau amestecate, dar la îndemână permanent, pentru a le folosi în orice moment.

  Dacă una dintre cele două griji majore era neglijată, pierderea ar fi fost ireparabilă. Dacă oamenii s-ar fi concentrat numai asupra apărării, dregerea zidurilor ar fi încetat sau ar fi fost prea înceată, iar însuşi sistemul de apărare ar fi suferit. Dacă apărarea ar fi fost dată uitării, vrăjmaşii i-ar fi surprins şi, luând controlul asupra situaţiei, ar fi oprit lucrările sau poate chiar ar fi dărâmat zidurile. Apărarea şi dezvoltarea nu pot izbuti decât împreună. Ceea ce ai realizat trebuie bine păstrat pentru a nu pierde nimic. Ceea ce păstrezi trebuie dezvoltat pentru a face faţă schimbării permanente.

  Succesul la un pas de tine:

  Selectează ceea ce este de folos pentru dezvoltare, dar fii atent şi la ce ar putea să ameninţe cu distrugerea bunurile sau valorile obţinute!

  Neemia - apărare și dezvoltare - 2019. Selectează ceea ce este de folos pentru dezvoltare, dar fii atent şi la ce ar putea să ameninţe cu distrugerea bunurile sau valorile obţinute!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...