Estera – providența tacită

  Căci dacă vei tăcea acum, ajutorul şi izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, şi tu şi casa tatălui tău veţi pieri. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? Estera 4:14

  Demersul personal al Esterei este foarte zbuciumat şi plin de surprize. Existenţa ei liniştită şi anonimă este marcată deodată de un concurs de frumuseţe, care avea să-i modifice radical viaţa. Apoi, ajunsă în culmea afirmării personale, viaţa ei este ameninţată cu distrugerea, împreună cu întregul ei neam.

  Dar panorama este cu atât mai interesantă, cu cât intră în scenă din ce în ce mai multe elemente. O împărăteasă se poartă cu demnitate surprinzătoare, fapt ce atrage după sine repudierea ei şi vacantarea postului. Din şirul nesfârşit de oferte, Ahaşveroş se opreşte exact asupra Esterei, apoi, într-o noapte de nesomn, împăratul citeşte exact cronica referitoare la Mardoheu. Vizitele împăratului la ospeţele Esterei se desfăşoară exact atât cât să nu înceapă execuţia evreilor. Emisarii imperiali duc vestea salvării evreilor exact înainte ca decretul de exterminare să intre în vigoare.

  În ciuda faptului că numele lui Dumnezeu lipseşte din cartea Esterei, prezenţa Sa este neîndoielnic acolo. Autorul cărţii tace cu privire la numele divin, dar descrie cu lux de amănunte paşii Providenţei pentru realizarea planului lui Dumnezeu. Evreii se dovedesc fideli unui Dumnezeu nevăzut, dar intervenţiile Sale se văd de departe. Paşii Săi nu se observă prea bine, dar urmele pe care le lasă sunt clare pentru oricine. Rugăciunea Esterei rămâne un secret de palat, dar rezultatele acestei rugăciuni ajung repede până la marginea imperiului.

  Succesul la un pas de tine:

  Providenţa tacită continuă sigur să Se manifeste şi astăzi. Poţi fi unul dintre puţinii care o observă şi beneficiază de pe urma ei!

  Estera - providența tacită - 2019. Providenţa tacită continuă sigur să Se manifeste şi astăzi. Poţi fi unul dintre puţinii care o observă şi beneficiază de pe urma ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...