Estera – providența tacită

  Căci dacă vei tăcea acum, ajutorul şi izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, şi tu şi casa tatălui tău veţi pieri. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie? Estera 4:14

  Demersul personal al Esterei este foarte zbuciumat şi plin de surprize. Existenţa ei liniştită şi anonimă este marcată deodată de un concurs de frumuseţe, care avea să-i modifice radical viaţa. Apoi, ajunsă în culmea afirmării personale, viaţa ei este ameninţată cu distrugerea, împreună cu întregul ei neam.

  Dar panorama este cu atât mai interesantă, cu cât intră în scenă din ce în ce mai multe elemente. O împărăteasă se poartă cu demnitate surprinzătoare, fapt ce atrage după sine repudierea ei şi vacantarea postului. Din şirul nesfârşit de oferte, Ahaşveroş se opreşte exact asupra Esterei, apoi, într-o noapte de nesomn, împăratul citeşte exact cronica referitoare la Mardoheu. Vizitele împăratului la ospeţele Esterei se desfăşoară exact atât cât să nu înceapă execuţia evreilor. Emisarii imperiali duc vestea salvării evreilor exact înainte ca decretul de exterminare să intre în vigoare.

  În ciuda faptului că numele lui Dumnezeu lipseşte din cartea Esterei, prezenţa Sa este neîndoielnic acolo. Autorul cărţii tace cu privire la numele divin, dar descrie cu lux de amănunte paşii Providenţei pentru realizarea planului lui Dumnezeu. Evreii se dovedesc fideli unui Dumnezeu nevăzut, dar intervenţiile Sale se văd de departe. Paşii Săi nu se observă prea bine, dar urmele pe care le lasă sunt clare pentru oricine. Rugăciunea Esterei rămâne un secret de palat, dar rezultatele acestei rugăciuni ajung repede până la marginea imperiului.

  Succesul la un pas de tine:

  Providenţa tacită continuă sigur să Se manifeste şi astăzi. Poţi fi unul dintre puţinii care o observă şi beneficiază de pe urma ei!

  Estera - providența tacită - 2019. Providenţa tacită continuă sigur să Se manifeste şi astăzi. Poţi fi unul dintre puţinii care o observă şi beneficiază de pe urma ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...