Articolul precedentHitünkről még a gyermek is bizonyságot tehet
  Articolul următorFarul

  Iov – rațiune și resemnare

  Şi a zis; „Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului. Domnul a dat şi Domnul a luat, binecuvântat fie Numele Domnului!” Iov 1:21

  Iov nu avea cum să-şi dea seama de semnificaţia nenorocirilor care au venit peste el. El sesiza o duşmănie oarbă care încerca să-l copleşească, dar nu ştia cine este în spatele ei. Ceea ce îl chinuia mai rău era tocmai această confuzie care îl îngropa de viu printre propriile ruine.

  Dar Iov era încă un bărbat puternic şi încerca să supravieţuiască emoţional. Experienţele trecutului l-au învăţat că lucrurile au totuşi un capăt, pe care trebuie să-l aştepţi cu răbdare şi va veni. El nu reuşea să vadă luminiţa de la capătul tunelului, dar ştia că undeva în faţă se va zări cândva o geană de lumină salvatoare.

  Până când avea să înţeleagă mai bine de ce i se întâmplau tocmai lui acele lucruri. Iov a încercat să recapituleze datele pe care le avea la îndemână. Raţionamentul său era simplu, dar puternic. El ştia că la naştere era gol şi că la moarte nu va putea să ia cu el nimic. Repetând acest adevăr. Iov simţea că măcar unele lucruri erau clare şi deocamdată se mulţumea cu ceea ce îi era clar.

  Un al doilea lucru de care era conştient şi sigur era suveranitatea lui Dumnezeu, care dă şi ia după buna Sa plăcere. El este suveran şi nu I se poate cere socoteală. Ajungând în acest punct, Iov simţea deja o anumită siguranţă şi uşurare. Începuse să-l cuprindă o dulce resemnare. Parcă se simţea oarecum împăcat cu soarta. Făcuse tot ce se putea face, şi acum, stând în faţa implacabilului, nu mai avea nimic de făcut decât să aştepte.

  Succesul la un pas de tine:

  Viaţa va fi uneori mai dură de cum eşti obişnuit să o accepţi. Nu recurge la întrebări fără răspuns. Recapitulează lucrurile simple pe care le poţi înţelege şi accepta. Mâine va fi altfel.

  Iov - rațiune și resemnare - 2019. Viaţa va fi uneori mai dură de cum eşti obişnuit să o accepţi. Nu recurge la întrebări fără răspuns. Recapitulează lucrurile simple pe care le poţi înţelege şi accepta. Mâine va fi altfel.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...