Ieremia – providență prenatală

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor, Ieremia 1:5

  Bine a spus cândva Ian Comenius că omul este o fiinţă superioară, făcută pentru un scop superior. Există în înţelepciunea şi îndurarea lui Dumnezeu un plan potrivit căruia El îi încredinţează fiecăruia o parte din întregul care-I aparţine numai Lui.

  Există în mintea şi în inima lui Dumnezeu o desfăşurare conform căreia fiecare lucru este ştiut mai dinainte. Această precunoaştere nu ne scuteşte nici de responsabilitatea alegerii şi nici de cea a urmărilor acestei alegeri.

  Ca Suveran peste întreg şi peste toate, Dumnezeu asigură protecţie şi călăuzire fiecărui om, spre împlinirea rostului vieţii sale. Am putea crede chiar că există un fel de purtare de grijă divină dinainte de a ne naşte. Dumnezeu este Cel care ne pregăteşte condiţiile de formare a ceea ce El doreşte să fim. El pune temeliile personalităţii şi formării noastre chiar înainte de a ne naşte. Am putea numi providenţă prenatală acest demers pe care Dumnezeu îl face, pentru a ne asigura condiţiile împlinirii optime a chemării şi mandatului pe care ni-l va încredinţa.

  În anumite momente ale istoriei, Dumnezeu le-a făcut cunoscut părinţilor misiunea copilului care se va naşte şi a stabilit anumite măsuri de precauţie, pentru ca lucrurile să se poată produce în favoarea celui chemat. De un lucru putem fi siguri: nimănui Dumnezeu nu i-a prescris un parcurs obligatoriu al pierzării. Orice pierdere este doar rezultatul eşecului nostru, nu şi al lui Dumnezeu. Durerea este şi a Lui, dar nereuşita este numai a noastră.

  Succesul la un pas de tine:

  Identifică bazele pe care Dumnezeu le-a pus parcursului vieţii tale spre reuşită personală şi publică!

  Ieremia - providență prenatală - 2019. Identifică bazele pe care Dumnezeu le-a pus parcursului vieţii tale spre reuşită personală şi publică!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...