Articolul precedentA szomszédság nagy munkaterülete
  Articolul următorPriorități

  Ezechiel – armonia sistemelor

  Înfăţişarea acestor roţi şi materialul din care erau făcute păreau de crisolit şi toate patru aveau aceeaşi întocmire. Înfăţişarea şi alcătuirea lor erau de aşa fel încât fiecare roată părea că este în mijlocul unei alte roţi. Ezechiel 1:16

  Aceasta viziune a lui Ezechiel le-a dat mult de lucru atât teologilor, cât şi cititorilor de toate felurile. Fiecare cititor poate vedea în acest text ceea ce doreşte sau ceea ce îl interesează. Probabil că, pentru unii, această viziune profetică nu poate transmite nimic inteligibil, în timp ce pentru alţii este o sursă nesecată de inspiraţie şi meditaţie. Noi vom privi această imagine profetică pentru a căuta să înţelegem ceva despre Dumnezeu şi lucrarea Sa.

  Ezechiel sesizează o anumită simetrie şi similitudine a celor patru roţi, ceea ce sugerează că modul de organizare specific lui Dumnezeu este marcat de aceste trăsături caracteristice. Simetria şi asemănarea sunt regăsite în toate sistemele de organizare ale materiei; fie minerale, plante, animale, oameni sau sisteme sociale.

  Când vrea să descrie materialul din care sunt făcute roţile, Ezechiel nu are cuvintele specifice şi încearcă asemănări cu cele cunoscute. El se mulţumeşte să ne spună că roţile păreau de crisolit. Această piatră preţioasă de culoare verde-oliv, cu tentă luminoasă sugerează caracterul nepământean al acelor alcătuiri.

  Ceea ce ne atrage însă în mod deosebit atenţia este organizarea sistemului cercurilor concentrice, de roată în roată. Forma preferată de Dumnezeu în organizarea materiei este aceea de orbită circulară. Galaxiile, sistemele stelare şi cele planetare sunt organizate după acest model. Şi când coborâm în lumea atomică regăsim acelaşi model circular.

  Succesul la un pas de tine:

  Încearcă să zăboveşti mai mult în faţa diverselor aspecte ale creaţiei lui Dumnezeu şi lasă-te uimit de frumuseţea, armonia şi complexitatea lucrării Sale. Vei găsi motive temeinice de adoraţie.

  Ezechiel - armonia sistemelor - 2019. Încearcă să zăboveşti mai mult în faţa diverselor aspecte ale creaţiei lui Dumnezeu şi lasă-te uimit de frumuseţea, armonia şi complexitatea lucrării Sale. Vei găsi motive temeinice de adoraţie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...