Articolul precedentLélekkel betöltve
  Articolul următorBicicleta lui Mircea

  Daniel – preferințe și performanțe

  Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul şi a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Daniel 1:8

  Probabil că hotărârea lui Daniel li s-a părut destul de ciudată responsabililor babilonieni care trebuiau să le poarte de grijă tinerilor din şcoala imperială. Ei nu puteau înţelege de ce refuza el hrana bogată, destinată elitelor de la curte. Ei considerau o mare favoare să primeşti hrana de la masa împăratului şi nu puteau vedea ce anume nu era pe placul tânărului evreu.

  Pentru Daniel lucrurile stăteau însă altfel. În primul rând, alimentele de la masa împăratului nu erau acceptabile pentru că erau necurate din punct de vedere ceremonial. Ele erau jertfite zeilor Babilonului şi lucrul acesta le făcea improprii pentru a fi consumate de către un evreu credincios. Alte alimente de la masa împăratului erau deja pe lista biblică de alimente necurate, aşa că Daniel nici nu se gândea să mănânce aşa ceva. Un al treilea motiv pentru care Daniel a preferat o hrană ve-getariană a fost acela al sănătăţii. El nu era bolnav şi nici nu avea vreo interdicţie din acest punct de vedere. Pur şi simplu, Daniel a ales să trăiască sănătos.

  Când a venit vremea examinării finale şi a evaluării academice. Daniel a trecut toate testele obţinând calificative maxime pe toată linia. Aprecierea şi binecuvântarea lui Dumnezeu pentru credincioşia sa, împreună cu stilul său sănătos de viaţă, au contribuit din plin la realizarea performanţelor sale fizice şi intelectuale. Iată o mare lecţie de viaţă nu numai pentru Babilonul antic, dar şi pentru lumea modernă.

  Succesul la un pas de tine:

  Verifică dacă stilul tău de viaţă este corespunzător cu voia lui Dumnezeu pentru tine. Operează schimbări, dacă este cazul.

  Daniel - preferințe și performanțe - 2019. Verifică dacă stilul tău de viaţă este corespunzător cu voia lui Dumnezeu pentru tine. Operează schimbări, dacă este cazul.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...