Articolul precedentHa megérint a szenttűz
  Articolul următorBonus

  Șadrac, Meșac și Abed-Nego – credincioșie necondiționată

  Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălţat!” Daniel 3:18

  Se pare că cei trei tineri cunoşteau bine valoarea etică în raport cu orientarea comportamentală. Ei considerau că este mai important cum eşti, şi nu cum pari a fi. Pentru ei, caracterul era mai important decât aparenţa personală. Viaţa lor era călăuzită de principii, şi nu de formule comportamentale menite doar să dea bine la privit şi să aducă rezultate şi profit imediat. Ei erau mai interesaţi de câştigul pe termen lung decât de soluţiile ieftine de moment.

  Cu siguranţă că în adunarea din câmpia Dura erau o mulţime de oameni care nu erau închinători de bunăvoie ai chipului înălţat acolo, dar considerau că nu trebuiau să genereze prin convingerile lor necazuri pentru alţii şi pentru ei. Aşa că se închinau împreună cu babilonienii autentici, fără să facă notă discordantă.

  Aflaţi în faţa unei situaţii limită, cei trei tineri evrei ne oferă una dintre cele mai frumoase lecţii despre valoarea principiilor personale. Credincioşia lor faţă de Dumnezeu nu se baza doar pe principiul cauză-efect. Ei nu se dovedeau ascultători de Dumnezeu numai dacă aveau să fie păziţi de necazuri şi încercări. Chiar dacă fidelitatea lor faţă de Dumnezeu avea să-i coste, ei erau decişi să meargă până la capăt. Nu aşteptau o răsplată imediată şi, de fapt, nici nu aşteptau vreo răsplată, ci au ales să rămână credincioşi lui Dumnezeu orice s-ar fi întâmplat.

  Succesul la un pas de tine:

  Enumeră o serie de principii personale pe care nu ai fi dispus să ţi le încâlci orice s-ar întâmpla. Dacă nu ai, începe să-ţi stabileşti asemenea valori. Importanţa păstrării acestora se va dovedi în timp.

  Șadrac, Meșac și Abed-Nego - credincioșie necondiționată - 2019. Enumeră o serie de principii personale pe care nu ai fi dispus să ţi le încâlci orice s-ar întâmpla. Dacă nu ai, începe să-ţi stabileşti asemenea valori. Importanţa păstrării acestora se va dovedi în timp.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...