Articolul precedentA Lélek adja a megfelelő szavakat
  Articolul următorMai întâi de toate

  Nabucodonosor – nebunia puterii

  Împăratul a luat cuvântul şi a zis: „Oare nu este acesta Babilonul cel mare, pe care mi l-am zidit eu, ca loc de şedere împărătească, prin puterea bogăţiei mele şi spre slava măreţiei mele?” Daniel 4:30

  Modul de gândire tipic lui Nabucodonosor reprezintă un model specific omului fără Dumnezeu. Acest tipar este de inspiraţie luciferică şi a devenit comun lumii şi omenescului. Spiritul lumesc este caracterizat de înălţare de sine, gratificare de sine, egocentrism şi egolatrie.

  Împăratul Babilonului, aflat pe terasa palatului său, priveşte peste toată splendoarea capitalei lumii de atunci şi se simte atotputernic. De fapt, ceea ce îl face să se creadă centrul lumii este beţia puterii. Accesul la putere poate distorsiona serios gândirea şi comportamentul.

  Probabil că ceva asemănător i s-a întâmplat lui Lucifer când s-a văzut pe cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată de o fiinţă creată, înconjurat de slava lui Dumnezeu şi ocupat zilnic cu transferul de adoraţie dinspre univers înspre Dumnezeu, puterea poziţiei sale l-a făcut să nu mai perceapă realitatea în mod corespunzător. Tentaţia puterii a devenit aşa de mare, încât a început să-şi imagineze scenarii posibile în care el se afla în centrul atenţiei. Momentul s-a dovedit fatal. Nabucodonosor avea să constate acelaşi lucru.

  În toiul reveriilor sale, împăratul încerca să se recompenseze pe sine pentru toate realizările strălucitoare care-l înconjurau. Simţea că cineva trebuia s-o facă. De la această fază şi până la a cere închinarea necondiţionată a oricărui muritor, nu era decât un pas. Aceasta este egolatria, o componentă nelipsită a demenţei izvorâte din putere şi orgoliu.

  Succesul la un pas de tine:

  Spiritul babilonian este prezent oriunde şi oricând pe pământ. El atinge tot ceea ce este pământesc. Este foarte utilă o îndepărtare conştientă de acest pericol. Cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine.

  Nabucodonosor - nebunia puterii - 2019. Spiritul babilonian este prezent oriunde şi oricând pe pământ. El atinge tot ceea ce este pământesc. Este foarte utilă o îndepărtare conştientă de acest pericol. Cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...