Articolul precedentA Lélek adja a megfelelő szavakat
  Articolul următorMai întâi de toate

  Nabucodonosor – nebunia puterii

  Împăratul a luat cuvântul şi a zis: „Oare nu este acesta Babilonul cel mare, pe care mi l-am zidit eu, ca loc de şedere împărătească, prin puterea bogăţiei mele şi spre slava măreţiei mele?” Daniel 4:30

  Modul de gândire tipic lui Nabucodonosor reprezintă un model specific omului fără Dumnezeu. Acest tipar este de inspiraţie luciferică şi a devenit comun lumii şi omenescului. Spiritul lumesc este caracterizat de înălţare de sine, gratificare de sine, egocentrism şi egolatrie.

  Împăratul Babilonului, aflat pe terasa palatului său, priveşte peste toată splendoarea capitalei lumii de atunci şi se simte atotputernic. De fapt, ceea ce îl face să se creadă centrul lumii este beţia puterii. Accesul la putere poate distorsiona serios gândirea şi comportamentul.

  Probabil că ceva asemănător i s-a întâmplat lui Lucifer când s-a văzut pe cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată de o fiinţă creată, înconjurat de slava lui Dumnezeu şi ocupat zilnic cu transferul de adoraţie dinspre univers înspre Dumnezeu, puterea poziţiei sale l-a făcut să nu mai perceapă realitatea în mod corespunzător. Tentaţia puterii a devenit aşa de mare, încât a început să-şi imagineze scenarii posibile în care el se afla în centrul atenţiei. Momentul s-a dovedit fatal. Nabucodonosor avea să constate acelaşi lucru.

  În toiul reveriilor sale, împăratul încerca să se recompenseze pe sine pentru toate realizările strălucitoare care-l înconjurau. Simţea că cineva trebuia s-o facă. De la această fază şi până la a cere închinarea necondiţionată a oricărui muritor, nu era decât un pas. Aceasta este egolatria, o componentă nelipsită a demenţei izvorâte din putere şi orgoliu.

  Succesul la un pas de tine:

  Spiritul babilonian este prezent oriunde şi oricând pe pământ. El atinge tot ceea ce este pământesc. Este foarte utilă o îndepărtare conştientă de acest pericol. Cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine.

  Nabucodonosor - nebunia puterii - 2019. Spiritul babilonian este prezent oriunde şi oricând pe pământ. El atinge tot ceea ce este pământesc. Este foarte utilă o îndepărtare conştientă de acest pericol. Cu cât o faci mai repede, cu atât mai bine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...