Articolul precedentIsten szavát emberi hang közvetíti
  Articolul următorCu noaptea în cap

  Belșațar – ceasul judecății

  Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor! Daniel 5:27

  Istoria ultimului împărat al Babilonului este o lecţie evidentă despre realitatea judecăţii lui Dumnezeu. Tot aici găsim o importantă învăţătură despre limitele harului divin.

  Fiind moştenitorul celui mai important imperiu al timpului său, Belşaţar s-a lăsat târât în deşertăciunea plăcerii şi desfrâului. Dumnezeu a aşteptat cu răbdare multă vreme ca împăratul să-şi reconsidere orientarea şi comportamentul. În viaţa lui Nabucodonosor, bunicul său, erau suficiente lecţii la care el putea să ia aminte. Dar timpul de har s-a scurs pe nesimţite, până când s-a umplut paharul.

  Ultima picătură a fost adăugată atunci când, în toiul petrecerii, Belşaţar a cerut să fie aduse vasele de la templul din Ierusalim pentru a fi folosite ca simple ustensile la masa lui indecentă. Înaintaşii lui se mulţumiseră să le expună în muzeul palatului ca pe trofee ale puterii imperiului, dar Belşaţar a întrecut măsura folosindu-le la masă.

  Când s-a arătat un semn misterios pe peretele sălii de ospăţ, împăratul avea deja intuiţia corectă că ceva groaznic se va întâmpla. El ştia prea bine că lucrurile alunecaseră mult în afara normalului şi se putea aştepta la o surpriză neplăcută. Aceasta nu a întârziat să se arate.

  Judecata lui Dumnezeu a fost evidentă. În timp ce Daniel descifra taina scrisului misterios, trupele medo-persane pătrundeau în Babilon prin albia Eufratului, secat anume pentru a pune capăt unei dinastii şi unei puteri mondiale căreia îi venise sfârşitul.

  Succesul la un pas de tine:

  Poate fi o învăţătură în fiecare istorie, fie ea fericită sau nu. Încearcă să găseşti ceva pentru tine sau pentru alţii în meditaţia de astăzi!

  Belșațar - ceasul judecății - 2019. Poate fi o învăţătură în fiecare istorie, fie ea fericită sau nu. Încearcă să găseşti ceva pentru tine sau pentru alţii în meditaţia de astăzi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...