Articolul precedentIsten szavát emberi hang közvetíti
  Articolul următorCu noaptea în cap

  Belșațar – ceasul judecății

  Cântărit înseamnă că ai fost cântărit în cumpănă şi ai fost găsit uşor! Daniel 5:27

  Istoria ultimului împărat al Babilonului este o lecţie evidentă despre realitatea judecăţii lui Dumnezeu. Tot aici găsim o importantă învăţătură despre limitele harului divin.

  Fiind moştenitorul celui mai important imperiu al timpului său, Belşaţar s-a lăsat târât în deşertăciunea plăcerii şi desfrâului. Dumnezeu a aşteptat cu răbdare multă vreme ca împăratul să-şi reconsidere orientarea şi comportamentul. În viaţa lui Nabucodonosor, bunicul său, erau suficiente lecţii la care el putea să ia aminte. Dar timpul de har s-a scurs pe nesimţite, până când s-a umplut paharul.

  Ultima picătură a fost adăugată atunci când, în toiul petrecerii, Belşaţar a cerut să fie aduse vasele de la templul din Ierusalim pentru a fi folosite ca simple ustensile la masa lui indecentă. Înaintaşii lui se mulţumiseră să le expună în muzeul palatului ca pe trofee ale puterii imperiului, dar Belşaţar a întrecut măsura folosindu-le la masă.

  Când s-a arătat un semn misterios pe peretele sălii de ospăţ, împăratul avea deja intuiţia corectă că ceva groaznic se va întâmpla. El ştia prea bine că lucrurile alunecaseră mult în afara normalului şi se putea aştepta la o surpriză neplăcută. Aceasta nu a întârziat să se arate.

  Judecata lui Dumnezeu a fost evidentă. În timp ce Daniel descifra taina scrisului misterios, trupele medo-persane pătrundeau în Babilon prin albia Eufratului, secat anume pentru a pune capăt unei dinastii şi unei puteri mondiale căreia îi venise sfârşitul.

  Succesul la un pas de tine:

  Poate fi o învăţătură în fiecare istorie, fie ea fericită sau nu. Încearcă să găseşti ceva pentru tine sau pentru alţii în meditaţia de astăzi!

  Belșațar - ceasul judecății - 2019. Poate fi o învăţătură în fiecare istorie, fie ea fericită sau nu. Încearcă să găseşti ceva pentru tine sau pentru alţii în meditaţia de astăzi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...