Articolul precedentHagyatkozzunk teljesen Istenre
  Articolul următorCe este bine?

  Iona – ceasul cetății

  Şi Mie să nu-Mi fie milă de Ninive, cetatea cea mare, în care se află mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu ştiu să deosebească dreapta de stânga lor, afară de o mulţime de vite! Iona 4:11

  Istoria lui Iona continuă să fie o carte de mari lecţii despre Dumnezeu şi preferinţele Sale. Faptul că Dumnezeu Şi-a ales un popor nu înseamnă că nu-I pasă de alte popoare. În acest dialog cu Iona, Dumnezeu afirmă explicit acest principiu.

  Ninive era una dintre cele mai crude cetăţi din câte au existat vreodată. În capitala Asiriei se petreceau scene de o violenţă fără seamăn. Totuşi Dumnezeu era interesat de oamenii de acolo şi le-a trimis un cuvânt de chemare la pocăinţă. El le-a vorbit pe limba lor directă şi ameninţătoare. Iona ar fi dorit să evite întoarcerea acestui popor crud şi damnat. Dar Dumnezeu încă mai acorda har cetăţii vărsătoare de sânge. Spre surprinderea neplăcută a lui Iona, cetatea a răspuns apelului lui Dumnezeu şi s-a întors, cel puţin pentru o vreme, de la calea ei cea rea.

  Problema lui Iona era că el nu putea avea aceleaşi simţăminte şi atitudini faţă de oamenii din cetatea străină. Pentru el, ei erau nişte duşmani faţă de care nu trebuia ca Dumnezeu să aibă milă. Iar faptul că Dumnezeu o avea îl nemulţumea cumplit. Dumnezeu încercase să-l convingă, folosind o diversitate de metode şi ocazii, dar Iona a rămas neclintit la propria convingere. El considera că este mai bine să fii stabil şi neschimbat, chiar dacă ai adoptat o poziţie greşită, decât să-ţi calci peste convingeri. Când este vorba de oameni şi chiar de animale, Dumnezeu doreşte să avem curajul de a ne reconsidera atitudinile.

  Succesul la un pas de tine:

  Cu puţină bunăvoinţă ai putea să-ţi schimbi atitudinile greşite faţă de cei din jur!

  Iona - ceasul cetății - 2019. Cu puţină bunăvoinţă ai putea să-ţi schimbi atitudinile greşite faţă de cei din jur!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...