Articolul precedentHagyatkozzunk teljesen Istenre
  Articolul următorCe este bine?

  Iona – ceasul cetății

  Şi Mie să nu-Mi fie milă de Ninive, cetatea cea mare, în care se află mai mult de o sută douăzeci de mii de oameni, care nu ştiu să deosebească dreapta de stânga lor, afară de o mulţime de vite! Iona 4:11

  Istoria lui Iona continuă să fie o carte de mari lecţii despre Dumnezeu şi preferinţele Sale. Faptul că Dumnezeu Şi-a ales un popor nu înseamnă că nu-I pasă de alte popoare. În acest dialog cu Iona, Dumnezeu afirmă explicit acest principiu.

  Ninive era una dintre cele mai crude cetăţi din câte au existat vreodată. În capitala Asiriei se petreceau scene de o violenţă fără seamăn. Totuşi Dumnezeu era interesat de oamenii de acolo şi le-a trimis un cuvânt de chemare la pocăinţă. El le-a vorbit pe limba lor directă şi ameninţătoare. Iona ar fi dorit să evite întoarcerea acestui popor crud şi damnat. Dar Dumnezeu încă mai acorda har cetăţii vărsătoare de sânge. Spre surprinderea neplăcută a lui Iona, cetatea a răspuns apelului lui Dumnezeu şi s-a întors, cel puţin pentru o vreme, de la calea ei cea rea.

  Problema lui Iona era că el nu putea avea aceleaşi simţăminte şi atitudini faţă de oamenii din cetatea străină. Pentru el, ei erau nişte duşmani faţă de care nu trebuia ca Dumnezeu să aibă milă. Iar faptul că Dumnezeu o avea îl nemulţumea cumplit. Dumnezeu încercase să-l convingă, folosind o diversitate de metode şi ocazii, dar Iona a rămas neclintit la propria convingere. El considera că este mai bine să fii stabil şi neschimbat, chiar dacă ai adoptat o poziţie greşită, decât să-ţi calci peste convingeri. Când este vorba de oameni şi chiar de animale, Dumnezeu doreşte să avem curajul de a ne reconsidera atitudinile.

  Succesul la un pas de tine:

  Cu puţină bunăvoinţă ai putea să-ţi schimbi atitudinile greşite faţă de cei din jur!

  Iona - ceasul cetății - 2019. Cu puţină bunăvoinţă ai putea să-ţi schimbi atitudinile greşite faţă de cei din jur!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...