Articolul precedentA fővezér parancsait követve
  Articolul următorSetea cailor

  Mica – nebănuita pace

  El va fi pacea noastră! Când va veni asirianul în ţara noastră şi va pătrunde în palatele noastre, vom ridica împotriva lui şapte păstori şi opt căpetenii ale poporului. Mica 5:5

  Ca să stai în faţa cruzilor asirieni cu păstori şi judecători de obşte pare un vis cu totul nerealist. În mod obişnuit, nu poţi apăra un palat fără armată şi muniţie de război. Dar atunci când Dumnezeu este luat în calcul, lucrurile se schimbă. Atunci când El garantează şi asigură pacea şi ocrotirea poporului Său, lucrurile stau cu totul altfel. Când Dumnezeu este de partea noastră şi când este chiar pacea noastră, vrăjmaşii nu mai sunt o ameninţare de care să ne temem.

  Un mod foarte interesant în care intervine Dumnezeu este cel în care combatanţii sunt transformaţi în prieteni. Exemplul lui Iacov şi Esau la întâlnirea de la pârâul Iaboc este de la sine grăitor. Iacov se pregătea de confruntare, iar fratele său a fost convins de Dumnezeu să îl întâmpine ca frate şi prieten. Dumnezeu a dărâmat, cel puţin pentru un moment, zidul de despărţire, aducând pace. În aceste condiţii, cei şapte păstori şi cei opt bărbaţi de frunte ai poporului fac faţă foarte bine formalităţilor de întâmpinare şi protocol.

  Expresia: „El va fi pacea noastră” pare să sugereze mai degrabă îndepărtarea stării de război decât răpunerea vrăjmaşilor. Imaginile profetice ale păcii eterne fac referire mai degrabă la nimicirea carelor de război decât la nimicirea vrăjmaşilor. Dumnezeu va nimici vrăjmăşia şi astfel va aduce pacea pe pământ.

  Succesul la un pas de tine:

  Modelul de mai sus poate fi o soluţie pentru unele stări de tensiune în care eşti implicat. Dumnezeu poate îndepărta vrajba, dacă este solicitat şi lăsat s-o facă!

  Mica - nebănuita pace - 2019. Modelul de mai sus poate fi o soluţie pentru unele stări de tensiune în care eşti implicat. Dumnezeu poate îndepărta vrajba, dacă este solicitat şi lăsat s-o facă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...