Articolul precedentAz őröknek ébren kell maradniuk
  Articolul următorBunătatea

  Naum – sărbătoare și liniște

  Iată pe munţi picioarele solului care vesteşte pacea! Prăznuieşte-ţi sărbătorile, ludo, împlineşte-ţi juruinţele! Căci cel rău nu va mai trece prin mijlocul tău, este nimicit cu desăvârşire… Naum 1:15

  Există patru elemente care compun acest tablou profetic de linişte şi sărbătoare. Primul este aducătorul de veşti bune. Al doilea este cel rău. Al treilea şi al patrulea sunt sărbătorile şi juruinţele.

  Aducătorul de veşti de pace vine de departe, ceea ce înseamnă că acolo lupta s-a consumat. Nu mai există riscul ca frontul să vină peste ţară. Dincolo de munţi a avut loc bătălia decisivă. Acolo a fost câştigată biruinţa şi vestitorul păcii aleargă peste înălţimi să transmită poporului cea mai bună ştire.

  Cel rău nu va mai veni niciodată, pentru că vestitorul de pace i-a luat-o înainte. Nu mai există iminenţa năvălirii străine. Cel rău a fost nimicit cu desăvârşire. El a produs pierderi însemnate alor noştri, dar până la urmă a fost zdrobit fără drept de apel. Ca să vorbim în termenii Scripturii, el a înţepat călcâiul, iar lui i s-a zdrobit capul.

  Sărbătoarea poate fi un element de ascultare şi împlinire a datoriei, dacă aceasta are de-a face cu sărbătorile sfinte. Aceste sărbători au fost poruncite pentru a fi ocazii de aducere aminte a faptelor lui Dumnezeu pentru poporul Său şi a planurilor Lui pentru viitor. Sărbătorile lui Iuda erau modalităţi de apărare împotriva idolatriei din jur.

  Juruinţele lui Iuda erau făgăduinţe de ascultare în contextul legă-mintelor cu Dumnezeu. În timp ce Dumnezeu rămânea credincios acelor juruinţe. Iuda şi le călca fără să-i pese de urmări. Acum trebuia să fie altfel; şi putea fi mai bine.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi să-ţi găseşti locul în acest tablou de linişte şi sărbătoare?

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...