Articolul precedentAz őröknek ébren kell maradniuk
  Articolul următorBunătatea

  Naum – sărbătoare și liniște

  Iată pe munţi picioarele solului care vesteşte pacea! Prăznuieşte-ţi sărbătorile, ludo, împlineşte-ţi juruinţele! Căci cel rău nu va mai trece prin mijlocul tău, este nimicit cu desăvârşire… Naum 1:15

  Există patru elemente care compun acest tablou profetic de linişte şi sărbătoare. Primul este aducătorul de veşti bune. Al doilea este cel rău. Al treilea şi al patrulea sunt sărbătorile şi juruinţele.

  Aducătorul de veşti de pace vine de departe, ceea ce înseamnă că acolo lupta s-a consumat. Nu mai există riscul ca frontul să vină peste ţară. Dincolo de munţi a avut loc bătălia decisivă. Acolo a fost câştigată biruinţa şi vestitorul păcii aleargă peste înălţimi să transmită poporului cea mai bună ştire.

  Cel rău nu va mai veni niciodată, pentru că vestitorul de pace i-a luat-o înainte. Nu mai există iminenţa năvălirii străine. Cel rău a fost nimicit cu desăvârşire. El a produs pierderi însemnate alor noştri, dar până la urmă a fost zdrobit fără drept de apel. Ca să vorbim în termenii Scripturii, el a înţepat călcâiul, iar lui i s-a zdrobit capul.

  Sărbătoarea poate fi un element de ascultare şi împlinire a datoriei, dacă aceasta are de-a face cu sărbătorile sfinte. Aceste sărbători au fost poruncite pentru a fi ocazii de aducere aminte a faptelor lui Dumnezeu pentru poporul Său şi a planurilor Lui pentru viitor. Sărbătorile lui Iuda erau modalităţi de apărare împotriva idolatriei din jur.

  Juruinţele lui Iuda erau făgăduinţe de ascultare în contextul legă-mintelor cu Dumnezeu. În timp ce Dumnezeu rămânea credincios acelor juruinţe. Iuda şi le călca fără să-i pese de urmări. Acum trebuia să fie altfel; şi putea fi mai bine.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi să-ţi găseşti locul în acest tablou de linişte şi sărbătoare?

  Naum - sărbătoare și liniște - 2019. Poţi să-ţi găseşti locul în acest tablou de linişte şi sărbătoare?
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...