Habacuc – a trăi prin credință

  Iată, i s-a îngâmfat sufletul, nu este fără prihană în el; dar cel neprihănit va trăi prin credinţa lui. Habacuc 2:4

  Descriind profetic grozăvia căderii Ierusalimului sub babilonieni, profetul Habacuc nu lasă mare speranţă pentru supravieţuitori, în acest context de nesiguranţă şi ruină, singura şansă pentru cei scăpaţi urma să fie salvarea prin credinţă. Aici apare pentru prima dată expresia: „a trăi prin credinţă” care avea să devină un adevărat slogan al întregului Nou Testament.

  A trăi prin credinţă înseamnă a supravieţui în ciuda oricărei protecţii omeneşti, ci doar prin şansa pe care o acordă Dumnezeu, datorită intervenţiei Sale. Acesta este un act supranatural, neaşteptat, imprevizibil şi inexplicabil.

  A trăi prin credinţă înseamnă a depinde numai de Dumnezeu şi de bunăvoinţa şi îndurarea Sa mântuitoare. Acest lucru nu presupune niciun fel de merit sau recomandare. Singura condiţie este cea a neputinţei de salvare prin mijloace proprii şi a nevoii imperioase de ajutor din afară, respectiv de sus.

  A trăi prin credinţă înseamnă a accepta şi aprecia în prealabil ajutorul lui Dumnezeu. Acesta este un act al credinţei, care vede lucrurile care stau să vină ca şi când au venit deja. Este un fel de a avea ceea ce urmează să primeşti.

  A trăi prin credinţă nu înseamnă înfumurare şi cutezanţă deşartă şi nici fanatism sau excitare fără rost. Este curajul de a înfrunta cu linişte şi statornicie pericole reale şi provocări adevărate.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea găsi momente din trecut când ai trăit prin credinţă? Te-ai putea pregăti pentru viitor, să ai asemenea experienţe chiar mai reuşite.

  Habacuc - a trăi prin credință - 2019. Ai putea găsi momente din trecut când ai trăit prin credinţă? Te-ai putea pregăti pentru viitor, să ai asemenea experienţe chiar mai reuşite.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...