Țefania – rămășiță de calitate

Voi lăsa în mijlocul tău un popor smerit şi mic, care se va încrede în Numele Domnului. Ţefania 3:12

Există o regulă generală care operează deocamdată, şi anume că raportul dintre calitate şi cantitate este invers proporţional, cu alte cuvinte cu cât cantitatea este mai mare, cu atât calitatea este mai mică, şi invers. Acest principiu operează deocamdată până la aşezarea din nou a lucrurilor. Când vor fi aşezate la final cele veşnice, atunci va fi doar o singură clasă de o calitate excepţională.

Am discutat ieri despre supravieţuirea prin credinţă. Numărul celor care trăiesc prin credinţă este descris ca fiind insignifiant în comparaţie cu cei ce se vor pierde.

Rămăşiţa a devenit o marcă de calitate atunci când este vorba despre cei ce se încred în Numele Domnului. Această încredere este aproape un sinonim al neprihănirii prin credinţă. Este forma activă a acestei experienţe. Sensul cel mai frumos al încrederii este acela de „a se rezema, a se sprijini, a se baza, a pune preţ” pe ceva, respectiv pe Numele Domnului.

Selectarea membrilor rămăşiţei nu este o lucrare arbitrară pe care o face Dumnezeu, ci un act de acceptare a condiţiilor şi o exprimare a credinţei celor aleşi. Expresia „mulţi chemaţi şi puţini aleşi” înseamnă că oricine poate face parte din rămăşiţă, dar este necesar să II aleagă mai întâi pe Dumnezeu, pentru a fi un ales al Său.

Poporul mic şi smerit despre care vorbeşte prorocul Ţefania aici este selectat dintr-un număr mare de candidaţi, pe criteriul smereniei. Nu există un algoritm al alegerii, în afară de acela al autoselectării.

Succesul la un pas de tine:

Observă că este mai de dorit puţin şi de calitate, decât mult şi lipsit de calitate. Acest principiu este valabil şi pentru lucrurile obişnuite ale vieţii. Încearcă şi vei vedea!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor