Articolul precedentNincs vesztegetni való időnk
  Articolul următorZecimea

  Zaharia – numai prin Duhul

  Atunci, el a luat din nou cuvântul şi mi-a zis:„ Acesta este cuvântul Domnului către Zorobabel şi sună astfel: «Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu», zice Domnul oştirilor! ” Zaharia 4:6

  În acest context biblic, puterea este pusă în contrast cu Duhul. În realitate, Duhul înseamnă putere excepţională. Dar discuţia se poartă aici între efortul omenesc şi lucrarea supranaturală. Efortul omenesc poate reuşi numai dacă dispune de o putere mai mare decât rezistenţa mediului.

  Rezidirea templului Domnului şi refacerea ţării pustiite după anii de robie constituie primul cadru în care nu puterea şi efortul omenesc aveau să primeze. Munca omului poate fi zadarnică, dacă nu se desfăşoară într-un context în care aceasta să fie ocrotită, iar rodul acestei munci să fie păstrat în siguranţă. Aflată permanent sub ameninţarea năvălirilor străine, lucrarea meşterilor era mereu în pericol. Intervenţia divină de ocrotire trebuia luată în calcul. Rămăşiţa de oameni întorşi din robie constituia o forţă prea slabă pentru a asigura protecţia corespunzătoare. Istoria trecutului arăta către Dumnezeu ca singurul ocrotitor al poporului Său.

  Israel avea nevoie şi de o refacere spirituală, care era tot atât de importantă ca rezidirea cetăţilor şi caselor. Motivul plecării în robie fusese tocmai decăderea spirituală, iar trecerea timpului nu adusese îmbunătăţiri majore credinţei şi ascultării de Dumnezeu. În mod deosebit, rezidirea religioasă era opera lui Dumnezeu.

  Devenirea lui Israel poate fi luată ca o imagine, sau parabolă, a refacerii mântuitoare a întregului neam omenesc. Mântuirea oamenilor de pretutindeni este prin excelenţă o lucrare de refacere a Duhului Sfânt.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai încercat de multe ori să schimbi anumite lucruri în viaţă, dar ai constatat că după o vreme ai ajuns tot de unde ai plecat. Acordă-I acum o şansă lui Dumnezeu!

  Zaharia - numai prin Duhul - 2019. Ai încercat de multe ori să schimbi anumite lucruri în viaţă, dar ai constatat că după o vreme ai ajuns tot de unde ai plecat. Acordă-I acum o şansă lui Dumnezeu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...