Articolul precedentAz üdvösség közvetítői
  Articolul următorZiua Recunoștinței

  Hristos – luminând pe oricine

  Lumina aceasta era adevărata Lumină, care luminează pe orice om venind în lume. Ioan 1:9

  Lumina adevărată are o concurenţă puternică din partea întunericului care, neavând succes ca întuneric, încearcă să pară că este lumină. Lumina falsă este aparentă. Ea nu există în realitate. Ea este o iluzie luminoasă. Ea este o impresie mincinoasă. Efectul ei rău este mai mare decât acela al întunericului. În timp ce întunericul ascunde, tăinuieşte şi provoacă spaime, lumina falsă înşală şi duce în rătăcire. Cei care urmează calea luminată de întunericul deghizat sunt conduşi sigur spre întuneric. Multă vreme această realitate poate rămâne ascunsă, pentru că acesta este caracterul întunericului, dar până la urmă adevărul se va dovedi, iar lumina falsă se va vedea aşa cum este: întuneric disimulat în lumină.

  Adevărata lumină nu se luptă să pară mai bună de cum este. Ea nici nu se plânge dacă este neînţeleasă. Ea se luptă doar să lumineze pe oricine fără deosebire, fără să caute vreun folos din aceasta. Ea nu se laudă cu faptele sale şi nici nu ponegreşte faptele întunericului, ci doar le arată ca fiind rele.

  Lumina acordă şanse egale tuturor. Ea se bucură dacă unii aleg calea arătată de ea şi-i îndrumă voioasă atâta vreme cât aceştia sunt dispuşi să meargă în lumină. Lumina adevărată străbate adesea prin întuneric pentru a le oferi celor care au apucat pe calea întunericului şansa de a se întoarce în lumină. Când cineva prinde această ocazie şi îşi schimbă calea, lumina anunţă o sărbătoare şi dă un ospăţ. De bucurie pentru câte un suflet întors, lumina adevărată luminează mai frumos şi este mai abundentă şi mai generoasă.

  Succesul la un pas de tine:

  Ceva din caracterul luminii adevărate te poate face să izbuteşti pe căile întortocheate ale vieţii. Alege calea luminii şi vei fi luminat!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...