Hristos – marele anonim

El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. Ioan 1:10

Marile companii depind de publicitate. O companie care nu este cunoscută nu poate exista. Puterea unei firme se măsoară după capacitatea acesteia de a se face cunoscută în lume. O parte însemnată a veniturilor sunt cheltuite pe reclamă şi pe promovarea produselor. Fără aceste servicii, compania riscă să dispară.

Dumnezeu nu depinde de publicitate. El a făcut toate lucrurile din lume, dar lumea refuză să-L cunoască şi să-L recunoască. Acest lucru nu Îl face pe Dumnezeu să dispară, ci, dimpotrivă, va conduce lumea la dispariţie. Dacă nu ajunge să Îl cunoască pe Dumnezeu, lumea făcută de El este sortită pieirii. Pentru a evita acest sfârşit dureros, Dumnezeu a ales să Se descopere. Nu El avea nevoie de reclamă pentru a supravieţui, ci beneficiarii Săi aveau nevoie să-L cunoască pentru a putea fi salvaţi şi a avea viaţă.

În copilăria şi tinereţea Sa, Hristos a fost un anonim. Nici fraţii Săi, nici surorile Sale – fiii şi fiicele lui Iosif, dulgherul – nu erau dispuşi să accepte povestea incredibilă a Măriei, mama lui Isus. Ea a fost silită să-şi poarte singură marea taină a evlaviei. Fiul ei era Mântuitorul lumii şi nimeni nu dorea să recunoască, sau nu putea să înţeleagă, marea sa bucurie şi povară.

Pentru cei interesaţi şi căutători zeloşi, Hristos nu a fost necunoscut sau greu de aflat. Dumnezeu i-a onorat întotdeauna pe cei care L-au căutat din toată inima. El S-a lăsat descoperit şi S-a făcut cunoscut lor. El le-a umplut viaţa cu bucurie şi speranţă.

Succesul la un pas de tine:

Cine caută găseşte. Alege mai întâi ce vrei să găseşti şi apoi caută şi vei găsi! Nu ai timp pentru toate lucrurile, aşa că umblă după cele fundamentale!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor