Articolul precedentIsten erejével szolgálni
  Articolul următorEducație financiară

  Hristos – marele anonim

  El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. Ioan 1:10

  Marile companii depind de publicitate. O companie care nu este cunoscută nu poate exista. Puterea unei firme se măsoară după capacitatea acesteia de a se face cunoscută în lume. O parte însemnată a veniturilor sunt cheltuite pe reclamă şi pe promovarea produselor. Fără aceste servicii, compania riscă să dispară.

  Dumnezeu nu depinde de publicitate. El a făcut toate lucrurile din lume, dar lumea refuză să-L cunoască şi să-L recunoască. Acest lucru nu Îl face pe Dumnezeu să dispară, ci, dimpotrivă, va conduce lumea la dispariţie. Dacă nu ajunge să Îl cunoască pe Dumnezeu, lumea făcută de El este sortită pieirii. Pentru a evita acest sfârşit dureros, Dumnezeu a ales să Se descopere. Nu El avea nevoie de reclamă pentru a supravieţui, ci beneficiarii Săi aveau nevoie să-L cunoască pentru a putea fi salvaţi şi a avea viaţă.

  În copilăria şi tinereţea Sa, Hristos a fost un anonim. Nici fraţii Săi, nici surorile Sale – fiii şi fiicele lui Iosif, dulgherul – nu erau dispuşi să accepte povestea incredibilă a Măriei, mama lui Isus. Ea a fost silită să-şi poarte singură marea taină a evlaviei. Fiul ei era Mântuitorul lumii şi nimeni nu dorea să recunoască, sau nu putea să înţeleagă, marea sa bucurie şi povară.

  Pentru cei interesaţi şi căutători zeloşi, Hristos nu a fost necunoscut sau greu de aflat. Dumnezeu i-a onorat întotdeauna pe cei care L-au căutat din toată inima. El S-a lăsat descoperit şi S-a făcut cunoscut lor. El le-a umplut viaţa cu bucurie şi speranţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Cine caută găseşte. Alege mai întâi ce vrei să găseşti şi apoi caută şi vei găsi! Nu ai timp pentru toate lucrurile, aşa că umblă după cele fundamentale!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...