Articolul precedentIstentől kapott hit
  Articolul următorO lecție de viață

  Hristos – nedorit de ai săi

  A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Ioan 1:11

  Când stăm în faţa unei uşi, după ce am apăsat de câteva ori pe butonul soneriei, aşteptăm cu nerăbdare să ne deschidă cineva. Dacă nu pentru mai mult, măcar pentru efortul de a ajunge până acolo, ne simţim împliniţi atunci când uşa ni se deschide. Este un adevărat lux dacă persoana căutată ne şi primeşte bine şi ne pofteşte în casă.

  Încercăm un sentiment penibil atunci când constatăm că este cineva acasă, dar nu doreşte să ne primească. Sentimentul de respingere este unul dintre cele mai dureroase lucruri care ne sunt date să le trăim. Acesta este cu atât mai greu, cu cât aşteptările şi pregătirile noastre au fost mai mari.

  Prinţul universului a făcut pregătirile cele mai minuţioase pentru a Se întâlni cu ai Săi. El S-a întrupat. Nu cunoaşte nimeni exact nivelul stresului unei întrupări. Cu siguranţă presupune renunţare şi dezbrăcare de sine în cel mai înalt sens al cuvântului. Fiul lui Dumnezeu a pus deoparte slava Tatălui şi a coborât până în valea lumii, ca să-i vadă pe ai Săi. Dar ai Săi nu L-au primit.

  Deşi El le dăduse o mulţime de semne că vrea să vină să-i vadă, când chiar a venit, ei erau ocupaţi cu tot felul de lucruri de nimic şi nu au avut vreme să-L primească. Atunci El a început să Se intereseze de vecini şi de străini şi aceştia parcă L-au primit cu mai multă bucurie decât ai Săi. Până la urmă, neavând încotro. El le-a lăsat vecinilor şi străinilor darurile pe care le adusese cu Sine pentru ai Săi. Şi cum ei au insistat mult să nu-L primească şi chiar L-au alungat pe cruce să moară, El a trebuit să-Şi îndrepte preferinţele spre alţii, care erau binevoitori să-L primească. Până la urmă, i-a ales pe aceştia ca popor al Său şi a fost bucuros să ştie că şi ei L-au ales ca Domn.

  Succesul la un pas de tine:

  Lista privilegiaţilor este încă deschisă. Cine doreşte îl poate primi şi El va fi bucuros să te recunoască printre ai Săi!

  Hristos - nedorit de ai săi - 2019. Lista privilegiaţilor este încă deschisă. Cine doreşte îl poate primi şi El va fi bucuros să te recunoască printre ai Săi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.