Articolul precedentIstentől kapott hit
  Articolul următorO lecție de viață

  Hristos – nedorit de ai săi

  A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. Ioan 1:11

  Când stăm în faţa unei uşi, după ce am apăsat de câteva ori pe butonul soneriei, aşteptăm cu nerăbdare să ne deschidă cineva. Dacă nu pentru mai mult, măcar pentru efortul de a ajunge până acolo, ne simţim împliniţi atunci când uşa ni se deschide. Este un adevărat lux dacă persoana căutată ne şi primeşte bine şi ne pofteşte în casă.

  Încercăm un sentiment penibil atunci când constatăm că este cineva acasă, dar nu doreşte să ne primească. Sentimentul de respingere este unul dintre cele mai dureroase lucruri care ne sunt date să le trăim. Acesta este cu atât mai greu, cu cât aşteptările şi pregătirile noastre au fost mai mari.

  Prinţul universului a făcut pregătirile cele mai minuţioase pentru a Se întâlni cu ai Săi. El S-a întrupat. Nu cunoaşte nimeni exact nivelul stresului unei întrupări. Cu siguranţă presupune renunţare şi dezbrăcare de sine în cel mai înalt sens al cuvântului. Fiul lui Dumnezeu a pus deoparte slava Tatălui şi a coborât până în valea lumii, ca să-i vadă pe ai Săi. Dar ai Săi nu L-au primit.

  Deşi El le dăduse o mulţime de semne că vrea să vină să-i vadă, când chiar a venit, ei erau ocupaţi cu tot felul de lucruri de nimic şi nu au avut vreme să-L primească. Atunci El a început să Se intereseze de vecini şi de străini şi aceştia parcă L-au primit cu mai multă bucurie decât ai Săi. Până la urmă, neavând încotro. El le-a lăsat vecinilor şi străinilor darurile pe care le adusese cu Sine pentru ai Săi. Şi cum ei au insistat mult să nu-L primească şi chiar L-au alungat pe cruce să moară, El a trebuit să-Şi îndrepte preferinţele spre alţii, care erau binevoitori să-L primească. Până la urmă, i-a ales pe aceştia ca popor al Său şi a fost bucuros să ştie că şi ei L-au ales ca Domn.

  Succesul la un pas de tine:

  Lista privilegiaţilor este încă deschisă. Cine doreşte îl poate primi şi El va fi bucuros să te recunoască printre ai Săi!

  Hristos - nedorit de ai săi - 2019. Lista privilegiaţilor este încă deschisă. Cine doreşte îl poate primi şi El va fi bucuros să te recunoască printre ai Săi!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...