Articolul precedentMunkálkodó hit
  Articolul următorSalvat în timp ce salva

  Maria – supunere imaculată

  Maria a zis; „Iată roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!” Şi îngerul a plecat de la ea. Luca 1:38

  Maria a fost numită fericită între femei, dar nimeni nu poate înţelege povara acestei fericiri. Cei care îl puteau recunoaşte în Fiul ei pe Mesia, Cel aşteptat în lume, o numeau cu adevărat cea mai onorată dintre femei. Dar numărul acestora era insignifiant, în timp ce numărul celorlalţi era enorm. Părerea celor multi era că Maria este o femeie uşoară, care a conceput un copil înainte de a se căsători. Acest lucru, dacă ar fi fost aşa cum gândeau cei mai mulţi, era o mare ruşine. Aceasta avea să fie o povară cu atât mai greu de purtat, cu cât inima Măriei era curată faţă de păcatul de care era acuzată.

  La toate aceste aspecte a trebuit Maria să se gândească atunci când a acceptat să fie însărcinată de la Duhul Sfânt. Supunerea ei nu era un simplu gest de acceptare a unei situaţii pe care nu ar fi putut să o depăşească. Supunerea ei nu era resemnare în faţa implacabilului, ci responsabilitate de bunăvoie, cu asumarea tuturor urmărilor.

  Supunerea Măriei era mai mult decât obedienţă specifică unei femei învăţate să asculte şi să nu comenteze în faţa dorinţei cuiva mai puternic. Maria se oferea bucuroasă pe ea însăşi, cu tot ceea ce era şi avea, pentru ca planul lui Dumnezeu să se poată realiza în viaţa ei fără nicio oprelişte. Maria dorea să se facă voia lui Dumnezeu cu ea şi trăia cu bucurie şi dăruire această mare taină a evlaviei. Neajunsurile şi efectele secundare ale misiunii ei erau pentru ea de mult mai mică importanţă decât înălţarea sufletească de a se dărui lucrării Domnului.

  Succesul la un pas de tine:

  Ceea ce ne cere Dumnezeu nouă este mult mai puţin riscant decât ceea ce i-a cerut Măriei. Putem accepta cu bucurie şi putem împlini cu pasiune.

  Maria - supunere imaculată - 2019. Ceea ce ne cere Dumnezeu nouă este mult mai puţin riscant decât ceea ce i-a cerut Măriei. Putem accepta cu bucurie şi putem împlini cu pasiune.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...