Articolul precedentA prédikálás ajándéka
  Articolul următorElefanți și lei

  Maria – bucurie și laudă

  Și Maria a zis: „Sufletul meu măreşte pe Domnul şi mi se bucură duhul în Dumnezeu, Mântuitorul meu.” Luca 1:46,47

  Cuvintele noastre pot porni adesea doar de pe buze. În astfel cazuri, inima nu cunoaşte realitatea mărturisirii pe care o facem. Altfel este când facem ceva cu toată inima. Atunci cuvintele contează mai puţin. Sufletul este cel care vorbeşte şi forma se supune conţinutului.

  Maria vorbea cu sufletul atunci când îşi exprima lauda faţă de Dumnezeu, care a privit spre starea smerită a roabei Sale şi i-a făcut mare har să-L trimită în lume pe Fiul Său, prin intermediul ei. Gândul prezenţei lui Dumnezeu în chiar trupul ei îi aducea o bucurie greu de exprimat şi de reţinut în faţa Elisabetei, care o asculta plină de încântare.

  În timp ce trupul Mariei era purtătorul Fiului lui Dumnezeu, sufletul ei era robit de entuziasm sfânt şi bucurie cerească. Ceva divin era prezent în mod propriu în viaţa ei, şi omenescul atins de umbra Duhului Sfânt vibra de bucurie fără margini. Dincolo de simţământul înălţător al purtării unei noi vieţi în trupul ei, Maria era atinsă de fascinaţia şi misterul întrupării Mântuitorului.

  Ea nu era în confuzie în ceea ce priveşte relaţia ei cu Dumnezeu, care, deşi onora viaţa ei cu prezenţa Sa, rămânea Mântuitorul ei Cel slăvit şi înălţat. Deşi Dumnezeu folosea viaţa ei pentru a veni în lume, Maria nu-şi asuma niciun prerogativ în plus faţă de cât i se cuvenea. Maria nu avea nici cea mai mică tendinţă de a se ridica deasupra celorlalţi oameni.

  Succesul la un pas de tine:

  Într-un mod diferit faţă de experienţa Mariei, Dumnezeu este în imediata noastră apropiere. Dacă noi cultivăm gândul că El este interesat de viaţa noastră, bucuria Mariei ne poate aparţine.

  Maria - bucurie și laudă - 2019. Într-un mod diferit faţă de experienţa Mariei, Dumnezeu este în imediata noastră apropiere. Dacă noi cultivăm gândul că El este interesat de viaţa noastră, bucuria Mariei ne poate aparţine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.