Articolul precedentAz éneklés ajándéka
  Articolul următorMaxi taxi și recunoștință

  Iosif – neprihănire și decență

  Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. Matei 1:19

  Alegând-o pe Maria ca purtătoare a tainei evlaviei, lui Dumnezeu nu-I era indiferent nici bărbatul care se afla în preajma ei. Logodnicul Măriei era un om neprihănit. Iosif era un om din clasa de jos, dar lucrul acesta nu-l împiedica să se dovedească a fi un fidel urmaş al lui Dumnezeu. Faptul de a trăi într-un centru renumit pentru decăderea şi înstrăinarea de Dumnezeu, cum era Nazaretul din Galileea, nu-l putea opri pe Iosif să fie un căutător zelos al voii divine şi un ascultător recunoscut al Legii lui Dumnezeu.

  Dacă în vremea aceea un bărbat din Israel ar fi întâmpinat o situaţie asemănătoare cu a lui Iosif, care în timpul logodnei să afle că viitoarea lui soţie era deja însărcinată, ar fi fost dreptul lui să ceară cetăţii să-i apere onoarea, prin pedepsirea exemplară a unei astfel de fapte. Dar neprihă-nirea lui Iosif facea un pas mai departe şi, în dragostea lui pentru Maria şi în nobleţea caracterului său, nu a dorit să facă un caz public din încurcătura în care se afla. Aşa că el a plănuit să rupă logodna în mod tacit şi cu discreţia de rigoare, pentru a-i oferi Măriei şansa de a se face nevăzută, înainte ca oamenii să poată prinde de veste despre ce era vorba.

  Acest plan i s-a părut lui Iosif cea mai bună soluţie pentru situaţia cu care se confrunta. Bineînţeles că el nu acceptase încă versiunea oferită de Maria, dar nici nu o putea crede pe iubita sa în stare de o legătură nelegiuită, chiar în cursul prieteniei şi logodnei lor. Ca un om neprihănit ce era, Iosif încerca să găsească o ieşire decentă din situaţia confuză în care se afla şi acţiona după cea mai bună lumină pe care o avea.

  Succesul la un pas de tine:

  Uneori ai dreptul să-ţi aperi onoarea prin acţiuni publice revendicative, dar experienţa ta creştină te poate conduce să găseşti o formulă mai nobilă. Nu-ţi va părea rău niciodată!

  Iosif - neprihănire și decență - 2019. Uneori ai dreptul să-ţi aperi onoarea prin acţiuni publice revendicative, dar experienţa ta creştină te poate conduce să găseşti o formulă mai nobilă. Nu-ţi va părea rău niciodată!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...