Articolul precedentAz éneklés ajándéka
  Articolul următorMaxi taxi și recunoștință

  Iosif – neprihănire și decență

  Iosif, bărbatul ei, era un om neprihănit şi nu voia s-o facă de ruşine înaintea lumii; de aceea şi-a pus de gând s-o lase pe ascuns. Matei 1:19

  Alegând-o pe Maria ca purtătoare a tainei evlaviei, lui Dumnezeu nu-I era indiferent nici bărbatul care se afla în preajma ei. Logodnicul Măriei era un om neprihănit. Iosif era un om din clasa de jos, dar lucrul acesta nu-l împiedica să se dovedească a fi un fidel urmaş al lui Dumnezeu. Faptul de a trăi într-un centru renumit pentru decăderea şi înstrăinarea de Dumnezeu, cum era Nazaretul din Galileea, nu-l putea opri pe Iosif să fie un căutător zelos al voii divine şi un ascultător recunoscut al Legii lui Dumnezeu.

  Dacă în vremea aceea un bărbat din Israel ar fi întâmpinat o situaţie asemănătoare cu a lui Iosif, care în timpul logodnei să afle că viitoarea lui soţie era deja însărcinată, ar fi fost dreptul lui să ceară cetăţii să-i apere onoarea, prin pedepsirea exemplară a unei astfel de fapte. Dar neprihă-nirea lui Iosif facea un pas mai departe şi, în dragostea lui pentru Maria şi în nobleţea caracterului său, nu a dorit să facă un caz public din încurcătura în care se afla. Aşa că el a plănuit să rupă logodna în mod tacit şi cu discreţia de rigoare, pentru a-i oferi Măriei şansa de a se face nevăzută, înainte ca oamenii să poată prinde de veste despre ce era vorba.

  Acest plan i s-a părut lui Iosif cea mai bună soluţie pentru situaţia cu care se confrunta. Bineînţeles că el nu acceptase încă versiunea oferită de Maria, dar nici nu o putea crede pe iubita sa în stare de o legătură nelegiuită, chiar în cursul prieteniei şi logodnei lor. Ca un om neprihănit ce era, Iosif încerca să găsească o ieşire decentă din situaţia confuză în care se afla şi acţiona după cea mai bună lumină pe care o avea.

  Succesul la un pas de tine:

  Uneori ai dreptul să-ţi aperi onoarea prin acţiuni publice revendicative, dar experienţa ta creştină te poate conduce să găseşti o formulă mai nobilă. Nu-ţi va părea rău niciodată!

  Iosif - neprihănire și decență - 2019. Uneori ai dreptul să-ţi aperi onoarea prin acţiuni publice revendicative, dar experienţa ta creştină te poate conduce să găseşti o formulă mai nobilă. Nu-ţi va părea rău niciodată!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!