Articolul precedentA gyógyítás ajándéka
  Articolul următorPentru un pumn de făină

  Iosif – ascultare nobilă

  Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului şi a luat la el pe nevastă-sa. Matei 1:24

  Iosif cel neprihănit şi credincios avea nevoie de o confirmare de la Dumnezeu pentru a putea accepta povestirea invocată de Maria, drept explicaţie a sarcinii pe care o purta. Tocmai când se pregătea să-şi pună în aplicare planul de a o abandona pe Maria, Dumnezeu i-a vorbit printr-un vis. Întreaga explicaţie prezentată anterior de Maria a fost relatată punct cu punct de un înger al Domnului.

  În mod suplimentar pentru el, îngerul a citat prorocia din Isaia 7:14, cu precizarea că aceste lucruri se vor împlini în viaţa Măriei, logodnica lui.„Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel, care, tălmăcit, înseamnă: «Dumnezeu este cu noi».” Ca orice vis inspirat, acesta a creat o puternică impresie asupra sufletului lui Iosif. O convingere clară a luat loc în mintea sa. El a răsuflat uşurat în ceea ce priveşte îndoielile cu privire la fidelitatea Măriei. Mai rămânea însă cealaltă parte neplăcută, că trebuia să facă faţă cuvintelor răutăcioase ale oamenilor din jur. Mai mult decât atât, mânia şi suspiciunea lui Irod aveau să năvălească în curând asupra familiei sale, iar grija de a proteja pruncul căutat de soldaţii ucigaşi îi revenea tot lui.

  Asumându-şi alături de Maria misiunea de părinte, Iosif s-a dovedit ascultător şi responsabil pentru a-i asigura o copilărie de calitate Celui care era Mântuitorul lumii. Oamenii din jur aveau să-L cunoască pe Isus ca fiu al lui Iosif, iar această ipostază fusese deja asumată cu credinţă şi devotament în urma unei descoperiri dumnezeieşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Atunci când Dumnezeu îţi confirmă drumul pe care doreşte să mergi. El va deschide şi posibilităţi să poţi ajunge în siguranţă la bun sfârşit. Mai rămâne însă ca tu să nu te abaţi din cale.

  Iosif - ascultare nobilă - 2019. Atunci când Dumnezeu îţi confirmă drumul pe care doreşte să mergi. El va deschide şi posibilităţi să poţi ajunge în siguranţă la bun sfârşit. Mai rămâne însă ca tu să nu te abaţi din cale.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...