Articolul precedentA Nagy Orvos gyógyító ereje
  Articolul următorCe Dumnezeu mare ai!

  Maria – memorie selectivă

  Maria păstra toate cuvintele acelea şi se gândea la ele în inima ei. Luca 2:19

  Probabil că Maria a fost destul de frustrată de faptul că nu se găsea loc în casa de poposire pentru ea şi mai ales pentru Pruncul care tocmai se pregătea să vină în lume. Ar fi fost normal ca oamenii să dovedească un minim de ospitalitate măcar pentru astfel de vizitatori aflaţi în stare de necesitate. Dar lumea nu dorea să Ii ofere Fiului lui Dumnezeu decât o iesle întunecoasă şi îngustă. Dincolo de durerile facerii, Maria le îndura şi pe cele ale indiferenţei şi respingerii oamenilor din jur. Bine că măcar Iosif era aşa de bun şi grijuliu ca să o ajute şi s-o ocrotească.

  Atunci când păstorii au venit să vadă Pruncul şi au povestit cum au ajuns să afle despre El, inima Măriei s-a umplut de bucurie. Însemna că Dumnezeu lucra printre oamenii plăcuţi Lui, pentru a-i pregăti să primească vestea cea bună a venirii lui Mesia în lume. Ce bine veneau aceste confirmări atât pentru Iosif, cât şi pentru Maria, pentru a-i întări în misiunea lor nobilă şi solicitantă de a fi părinţii Celui mai bun copil din toate timpurile!

  Maria aduna în inima ei toate crâmpeiele de fapte şi întâmplări care arătau spre Micuţul pe care 11 ţinea în braţe şi care va mântui pe poporul Său şi întreaga lume. Principala grijă era legată de planul lui Dumnezeu cu ea ca mamă a Pruncului ceresc. Tot ce era în legătură cu lucrarea ei o interesa şi avea importanţă. Povestirea păstorilor, cuvintele Anei şi ale lui Simeon, vizita şi darurile magilor, toate acestea erau lucruri deosebit de valoroase pentru mintea şi inima Măriei. Era ca şi cum Dumnezeu îi vorbea de fiecare dată, adresându-i cuvinte de încurajare şi susţinere.

  Succesul la un pas de tine:

  Cu puţină atenţie, poţi discerne frânturi de dragoste şi grijă divină în lucrurile şi întâmplările obişnuite ale vieţii. Dacă le aşezi cu grijă într-un tablou unic, vei înţelege direcţia unde vrea Dumnezeu să te conducă.

  Maria - memorie selectivă - 2019. Cu puţină atenţie, poţi discerne frânturi de dragoste şi grijă divină în lucrurile şi întâmplările obişnuite ale vieţii. Dacă le aşezi cu grijă într-un tablou unic, vei înţelege direcţia unde vrea Dumnezeu să te conducă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...