Păstorii – refrenul îngerilor

  Şi păstorii s-au întors, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră şi care erau întocmai cum li se spusese. Luca 2:20

  În timp ce Maria se bucura de veştile bune venite de la păstori, aceştia, la rândul lor, au primit o dulce confirmare că viaţa lor îl interesa pe Dumnezeu. Tocmai ei, din tot ţinutul acela, să primească vestea cea bună care avea să fie o bucurie pentru tot poporul şi pentru toate popoarele; ce putea fi mai frumos! Când au constatat că toate erau aşa cum le povestiseră îngerii, ei au preluat cuvintele acestora şi au format un adevărat refren al cântecului lor.

  Pentru păstorii întorşi de la staulul din Betleem, cuvintele de laudă şi mulţumire nu erau o rutină săptămânală cu ocazia adunării la casa Domnului. Ei exclamau, plini de uimire şi bucurie, cuvinte pe care nu le spuneau de obicei. O fervoare unică şi nemaiîntâlnită le anima gândurile şi simţămintele. Slava era în mintea şi în inima lor, iar cuvintele de exclamaţie nu făceau altceva decât să exteriorizeze lumina care strălucea în viaţa lor.

  Frumuseţea cerească a corului de îngeri care s-a apropiat de pământ, vestind slava lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui, le inunda păstorilor vieţile şi le umplea sufletul cu atmosfera de la tronul lui Dumnezeu. Ritmul şi melodia cerului le străbăteau fiinţa, şi cuvintele lor erau o prelungire a cântecului venit din cer. Ca un refren întârziat, cântările lor se auzeau străbătând peste dealurile pustii, în timp ce cu toţii se întorceau de la întâlnirea cu vestea cea bună întruchipată în Pruncul din iesle, purtat pe braţe de Iosif şi Maria. Un fior al excelenţei şi al favorii lui Dumnezeu le însoţea paşii întoarcerii acasă.

  Succesul la un pas de tine:

  Asemenea momente de înălţare sufletească ne sunt date în funcţie de interesul acordat lucrurilor sfinte. Caută-L pe Dumnezeu şi El Se va lăsa descoperit!

  Păstorii - refrenul îngerilor - 2019. Asemenea momente de înălţare sufletească ne sunt date în funcţie de interesul acordat lucrurilor sfinte. Caută-L pe Dumnezeu şi El Se va lăsa descoperit!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...