Păstorii – refrenul îngerilor

  Şi păstorii s-au întors, slăvind şi lăudând pe Dumnezeu pentru toate cele ce auziseră şi văzuseră şi care erau întocmai cum li se spusese. Luca 2:20

  În timp ce Maria se bucura de veştile bune venite de la păstori, aceştia, la rândul lor, au primit o dulce confirmare că viaţa lor îl interesa pe Dumnezeu. Tocmai ei, din tot ţinutul acela, să primească vestea cea bună care avea să fie o bucurie pentru tot poporul şi pentru toate popoarele; ce putea fi mai frumos! Când au constatat că toate erau aşa cum le povestiseră îngerii, ei au preluat cuvintele acestora şi au format un adevărat refren al cântecului lor.

  Pentru păstorii întorşi de la staulul din Betleem, cuvintele de laudă şi mulţumire nu erau o rutină săptămânală cu ocazia adunării la casa Domnului. Ei exclamau, plini de uimire şi bucurie, cuvinte pe care nu le spuneau de obicei. O fervoare unică şi nemaiîntâlnită le anima gândurile şi simţămintele. Slava era în mintea şi în inima lor, iar cuvintele de exclamaţie nu făceau altceva decât să exteriorizeze lumina care strălucea în viaţa lor.

  Frumuseţea cerească a corului de îngeri care s-a apropiat de pământ, vestind slava lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi Lui, le inunda păstorilor vieţile şi le umplea sufletul cu atmosfera de la tronul lui Dumnezeu. Ritmul şi melodia cerului le străbăteau fiinţa, şi cuvintele lor erau o prelungire a cântecului venit din cer. Ca un refren întârziat, cântările lor se auzeau străbătând peste dealurile pustii, în timp ce cu toţii se întorceau de la întâlnirea cu vestea cea bună întruchipată în Pruncul din iesle, purtat pe braţe de Iosif şi Maria. Un fior al excelenţei şi al favorii lui Dumnezeu le însoţea paşii întoarcerii acasă.

  Succesul la un pas de tine:

  Asemenea momente de înălţare sufletească ne sunt date în funcţie de interesul acordat lucrurilor sfinte. Caută-L pe Dumnezeu şi El Se va lăsa descoperit!

  Păstorii - refrenul îngerilor - 2019. Asemenea momente de înălţare sufletească ne sunt date în funcţie de interesul acordat lucrurilor sfinte. Caută-L pe Dumnezeu şi El Se va lăsa descoperit!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...