Articolul precedentIsmét történnek igazi csodák
  Articolul următorBoierul

  Ana – prima mărturisitoare

  A venit şi ea în acelaşi ceas şi a început să laude pe Dumnezeu şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mântuirea Ierusalimului. Luca 2:38

  Este emoţionant spiritul misionar al Anei. În mintea ei, lucrurile erau foarte bine organizate în jurul venirii lui Mesia. Ea stăpânea bine subiectul şi era totdeauna gata să întreţină o discuţie pe această temă. Aceasta nu era singura dată când ea îşi împărtăşea credinţa cu cei din jur. Era deja cunoscută ca una dintre acele persoane active care foloseşte orice ocazie pentru a mărturisi ceea ce crede despre răscumpărarea şi restatornicirea lui Israel. Dacă spiritul aşteptării mai lumina încă inima oamenilor, Ana avea o contribuţie chiar mai importantă decât a marilor conducătorilor de la Ierusalim.

  Mărturia Anei era simplă şi practică. Ea nu facea trimitere la citate şi învăţaţi iluştri şi nici nu căuta ilustraţii extravagante prin care să captiveze atenţia celor de faţă. Cuvintele ei erau simple, calde şi uşor de înţeles. Ea dovedea o cunoaştere superioară a Scripturii şi aplicaţiile pe care le făcea mergeau la suflet.

  Ana nu era agresivă în modul de a prezenta Evanghelia. Ea nu-i acosta pe cei neinteresaţi şi nici nu-i cicălea insistent pe cei pe care-i vedea dispuşi să o asculte. Ea nu folosea ocazia pentru a face trimiteri de natură politică şi nu acuza corupţia din ţară şi nici din biserică. Mărturisirea ei era luminoasă şi pozitivă. Ea credea în izbăvirea lui Israel şi vorbea despre Mesia. Prezenţa copilului Isus îi dădea ocazia să aducă noutăţi şi să facă aplicaţii noi cu privire la Mântuitorul cel aşteptat. Sub privirile mirate şi pline de încântare ale părinţilor lui Isus, Ana s-a alăturat lui Simeon, care vorbea despre Copilul acesta ca despre un mare reformator ce avea să mişte inima şi poziţia multora.

  Succesul la un pas de tine:

  Modelul Anei de mărturisire a credinţei poate fi urmat uşor de către oricine. Poţi încerca şi poţi avea succes!

  Ana - prima mărturisitoare - 2019. Modelul Anei de mărturisire a credinţei poate fi urmat uşor de către oricine. Poţi încerca şi poţi avea succes!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...