Articolul precedentIsmét történnek igazi csodák
  Articolul următorBoierul

  Ana – prima mărturisitoare

  A venit şi ea în acelaşi ceas şi a început să laude pe Dumnezeu şi să vorbească despre Isus tuturor celor ce aşteptau mântuirea Ierusalimului. Luca 2:38

  Este emoţionant spiritul misionar al Anei. În mintea ei, lucrurile erau foarte bine organizate în jurul venirii lui Mesia. Ea stăpânea bine subiectul şi era totdeauna gata să întreţină o discuţie pe această temă. Aceasta nu era singura dată când ea îşi împărtăşea credinţa cu cei din jur. Era deja cunoscută ca una dintre acele persoane active care foloseşte orice ocazie pentru a mărturisi ceea ce crede despre răscumpărarea şi restatornicirea lui Israel. Dacă spiritul aşteptării mai lumina încă inima oamenilor, Ana avea o contribuţie chiar mai importantă decât a marilor conducătorilor de la Ierusalim.

  Mărturia Anei era simplă şi practică. Ea nu facea trimitere la citate şi învăţaţi iluştri şi nici nu căuta ilustraţii extravagante prin care să captiveze atenţia celor de faţă. Cuvintele ei erau simple, calde şi uşor de înţeles. Ea dovedea o cunoaştere superioară a Scripturii şi aplicaţiile pe care le făcea mergeau la suflet.

  Ana nu era agresivă în modul de a prezenta Evanghelia. Ea nu-i acosta pe cei neinteresaţi şi nici nu-i cicălea insistent pe cei pe care-i vedea dispuşi să o asculte. Ea nu folosea ocazia pentru a face trimiteri de natură politică şi nu acuza corupţia din ţară şi nici din biserică. Mărturisirea ei era luminoasă şi pozitivă. Ea credea în izbăvirea lui Israel şi vorbea despre Mesia. Prezenţa copilului Isus îi dădea ocazia să aducă noutăţi şi să facă aplicaţii noi cu privire la Mântuitorul cel aşteptat. Sub privirile mirate şi pline de încântare ale părinţilor lui Isus, Ana s-a alăturat lui Simeon, care vorbea despre Copilul acesta ca despre un mare reformator ce avea să mişte inima şi poziţia multora.

  Succesul la un pas de tine:

  Modelul Anei de mărturisire a credinţei poate fi urmat uşor de către oricine. Poţi încerca şi poţi avea succes!

  Ana - prima mărturisitoare - 2019. Modelul Anei de mărturisire a credinţei poate fi urmat uşor de către oricine. Poţi încerca şi poţi avea succes!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...