Articolul precedentAz evangélium hírdetése
  Articolul următorBumerangul

  Isus – creștere desăvârșită

  Iar Pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune şi harul lui Dumnezeu era peste El. Luca 2:40

  Grija Mariei şi cea lui Iosif erau răsplătite din plin. Isus creştea sănătos la minte şi la trup. Copilul arăta bine, iar oamenii din jur puteau observa progresele. Sărăcia familiei nu era o piedică în calea dezvoltării lui Isus. Greutăţile materiale nu-I puteau opri creşterea.

  Munca zilnică potrivită puterilor Sale îi dădea o constituţie fizică armonioasă şi plăcută. Participarea la activităţile familiei Îl umplea de mulţumire şi bucurie. El era comunicativ şi gata de a sluji. Observa repede unde era nevoie de o mână de ajutor şi nu trebuia să-L îndemne cineva, fiindcă că El era deja pregătit să intervină. Sesiza repede unde era necesară participarea şi contribuţia Sa.

  Prezenţa Lui în atelierul de tâmplărie sau pe stradă era remarcată prin cântece care arătau frumuseţea gândurilor şi a trăirilor Sale sufleteşti. Adesea psalmii de la sinagogă îl însoţeau în timp ce îşi împlinea cu credincioşie şi voioşie partea. Cei care se aflau prin preajma Sa nu puteau să nu fie molipsiţi de bucuria Lui contagioasă.

  Uneori observa pe câte cineva care suferea de foame sau avea alte nevoi. Atunci considera că e o adevărată favoare şi bucurie să sacrifice din bunurile şi hrana personală pentru a vedea un zâmbet de mulţumire pe faţa celor pentru care lucra. Cei care-L cunoşteau de aproape aveau permanent sentimentul că Dumnezeu însuşi ocroteşte şi conduce viaţa acestui Copil minunat.

  Succesul la un pas de tine:

  Isus nu era un Copil special doar pentru că era Fiul lui Dumnezeu, ci pentru că încă de mic era dependent de Tatăl Său ceresc, tot aşa cum şi noi putem fi. Trebuie doar să alegem acest lucru.

  Isus - creștere desăvârșită - 2019. Isus nu era un Copil special doar pentru că era Fiul lui Dumnezeu, ci pentru că încă de mic era dependent de Tatăl Său ceresc, tot aşa cum şi noi putem fi. Trebuie doar să alegem acest lucru.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...