Articolul precedentAz evangélium hírdetése
  Articolul următorBumerangul

  Isus – creștere desăvârșită

  Iar Pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune şi harul lui Dumnezeu era peste El. Luca 2:40

  Grija Mariei şi cea lui Iosif erau răsplătite din plin. Isus creştea sănătos la minte şi la trup. Copilul arăta bine, iar oamenii din jur puteau observa progresele. Sărăcia familiei nu era o piedică în calea dezvoltării lui Isus. Greutăţile materiale nu-I puteau opri creşterea.

  Munca zilnică potrivită puterilor Sale îi dădea o constituţie fizică armonioasă şi plăcută. Participarea la activităţile familiei Îl umplea de mulţumire şi bucurie. El era comunicativ şi gata de a sluji. Observa repede unde era nevoie de o mână de ajutor şi nu trebuia să-L îndemne cineva, fiindcă că El era deja pregătit să intervină. Sesiza repede unde era necesară participarea şi contribuţia Sa.

  Prezenţa Lui în atelierul de tâmplărie sau pe stradă era remarcată prin cântece care arătau frumuseţea gândurilor şi a trăirilor Sale sufleteşti. Adesea psalmii de la sinagogă îl însoţeau în timp ce îşi împlinea cu credincioşie şi voioşie partea. Cei care se aflau prin preajma Sa nu puteau să nu fie molipsiţi de bucuria Lui contagioasă.

  Uneori observa pe câte cineva care suferea de foame sau avea alte nevoi. Atunci considera că e o adevărată favoare şi bucurie să sacrifice din bunurile şi hrana personală pentru a vedea un zâmbet de mulţumire pe faţa celor pentru care lucra. Cei care-L cunoşteau de aproape aveau permanent sentimentul că Dumnezeu însuşi ocroteşte şi conduce viaţa acestui Copil minunat.

  Succesul la un pas de tine:

  Isus nu era un Copil special doar pentru că era Fiul lui Dumnezeu, ci pentru că încă de mic era dependent de Tatăl Său ceresc, tot aşa cum şi noi putem fi. Trebuie doar să alegem acest lucru.

  Isus - creștere desăvârșită - 2019. Isus nu era un Copil special doar pentru că era Fiul lui Dumnezeu, ci pentru că încă de mic era dependent de Tatăl Său ceresc, tot aşa cum şi noi putem fi. Trebuie doar să alegem acest lucru.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...