Ioan Botezătorul – distincție sobră

loan purta o haină de păr de cămilă şi la mijloc era încins cu un brâu de curea. El se hrănea cu lăcuste şi miere sălbatică. Matei 3:4

Stilul de viaţă al cuiva este expresia a ceea ce este omul însuşi. În afară de făţărnicia care încearcă, şi reuşeşte, să prezinte lucrurile altfel de cum sunt în realitate, omul este cum se îmbracă şi cum obişnuieşte să trăiască.

loan Botezătorul avea o aparenţă austeră şi riguroasă. Haina sa de păr de cămilă îl recomanda ca un profet decent şi ordonat, gata să pună ordine în biserică şi în societate. El avea deja această ordine în propria viaţă, iar ţinuta sa o exprima cu prisosinţă. Copilăria şi anii de formare petrecuţi în sălbăticia pustiei şi în compania Scripturilor au avut ca rezultat acest profet sobru şi eficient. Hristos l-a recunoscut ca cel mai mare dintre profeţi. Modul său de a fi trebuia să reflecte acest statut şi să contribuie la împlinirea misiunii sale.

Hrana lui loan Botezătorul a fost permanent un subiect de discuţie pentru comentatori şi teologi. Mierea sălbatică nu ridică nicio problemă de interpretare, dar cu lăcustele este mai complicat. Sunt sugerate o varietate de explicaţii. Oricare ar fi acestea, un lucru este sigur şi evident. loan se hrănea cu lucrurile sănătoase şi admisibile pe care le avea la îndemână. Dacă lăcustele sale erau lăcuste cu adevărat, atunci cu siguranţă că acestea erau dintre cele admise de codul levitic, drept proprii pentru hrană.

loan era conştient că modul de hrănire este una dintre sursele de putere fizică şi sănătate generală. Pornind de la această bază, el trăia în modul în care putea cel mai bine să-şi săvârşească lucrarea.

Succesul la un pas de tine:

Cum stilul de viaţă are legătură directă cu vigoarea şi performanţele personale, merită ca acesta să fie revizuit şi adus la zi.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor