Articolul precedentA kiválóbb út
  Articolul următorDragoste necondiționată

  Ioan Botezătorul – distincție sobră

  loan purta o haină de păr de cămilă şi la mijloc era încins cu un brâu de curea. El se hrănea cu lăcuste şi miere sălbatică. Matei 3:4

  Stilul de viaţă al cuiva este expresia a ceea ce este omul însuşi. În afară de făţărnicia care încearcă, şi reuşeşte, să prezinte lucrurile altfel de cum sunt în realitate, omul este cum se îmbracă şi cum obişnuieşte să trăiască.

  loan Botezătorul avea o aparenţă austeră şi riguroasă. Haina sa de păr de cămilă îl recomanda ca un profet decent şi ordonat, gata să pună ordine în biserică şi în societate. El avea deja această ordine în propria viaţă, iar ţinuta sa o exprima cu prisosinţă. Copilăria şi anii de formare petrecuţi în sălbăticia pustiei şi în compania Scripturilor au avut ca rezultat acest profet sobru şi eficient. Hristos l-a recunoscut ca cel mai mare dintre profeţi. Modul său de a fi trebuia să reflecte acest statut şi să contribuie la împlinirea misiunii sale.

  Hrana lui loan Botezătorul a fost permanent un subiect de discuţie pentru comentatori şi teologi. Mierea sălbatică nu ridică nicio problemă de interpretare, dar cu lăcustele este mai complicat. Sunt sugerate o varietate de explicaţii. Oricare ar fi acestea, un lucru este sigur şi evident. loan se hrănea cu lucrurile sănătoase şi admisibile pe care le avea la îndemână. Dacă lăcustele sale erau lăcuste cu adevărat, atunci cu siguranţă că acestea erau dintre cele admise de codul levitic, drept proprii pentru hrană.

  loan era conştient că modul de hrănire este una dintre sursele de putere fizică şi sănătate generală. Pornind de la această bază, el trăia în modul în care putea cel mai bine să-şi săvârşească lucrarea.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum stilul de viaţă are legătură directă cu vigoarea şi performanţele personale, merită ca acesta să fie revizuit şi adus la zi.

  Ioan Botezătorul - distincție sobră - 2019. Cum stilul de viaţă are legătură directă cu vigoarea şi performanţele personale, merită ca acesta să fie revizuit şi adus la zi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...