Isus – conformare atentă

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Lasă-mă acum, căci aşa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.” Atunci loan l-a lăsat. Matei 3:15

  Semnificaţia botezului lui loan era în principal legată de pocăinţă şi de iertarea şi curăţirea păcatelor. Oamenii veneau la Iordan pentru a se lepăda de viaţa lor trecută şi a începe o viaţă nouă. Botezul însemna pentru ei o schimbare a direcţiei de mers şi a calităţii vieţii. Cufundarea în apă este simbolul morţii faţă de trecut; ridicarea din apă reprezintă renaşterea spirituală.

  Pentru Isus Hristos botezul nu putea avea semnificaţia pocăinţei şi a iertării păcatelor. El nu săvârşise nimic care să trebuiască îndreptat. Şi totuşi, a insistat să fie botezat de loan, în ciuda rezistenţei acestuia, loan nu se simţea vrednic să oficieze botezul Unui nevinovat. Deşi un mare profet, el era om păcătos care avea nevoie de aceeaşi pocăinţă pe care o propovăduia altora. Hristos nu avea nevoie de această pocăinţă şi loan era conştient de acest lucru. Probabil că a fost destul de emoţionat atunci când Hristos a insistat să fie botezat.

  Argumentul formulat de Isus l-a convins pe loan, şi astfel a fost botezat şi Isus.„Aşa se cade” a spus Mântuitorul. Ritualul acesta avea să fie consacrat de Hristos ca o rânduială sfântă pentru urmaşii Săi. El ne-a oferit un exemplu. Chiar dacă Hristos nu avea păcate pe care să Şi le spele în apa Iordanului, El a fost botezat pentru a consfinţi valoarea acestui ritual pentru noi. Prin venirea noastră în această lume, noi moştenim de la părinţi o viaţă păcătoasă. Naşterea noastră din apă şi din duh este necesară.

  Succesul la un pas de tine:

  Este semnificativ exemplul Mântuitorului în privinţa botezului. Fiecare om are nevoie de un moment al noului început şi al renaşterii. Ritualul botezului îţi stă la dispoziţie.

  Isus - conformare atentă - 2019. Este semnificativ exemplul Mântuitorului în privinţa botezului. Fiecare om are nevoie de un moment al noului început şi al renaşterii. Ritualul botezului îţi stă la dispoziţie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...