Isus – conformare atentă

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Lasă-mă acum, căci aşa se cade să împlinim tot ce trebuie împlinit.” Atunci loan l-a lăsat. Matei 3:15

  Semnificaţia botezului lui loan era în principal legată de pocăinţă şi de iertarea şi curăţirea păcatelor. Oamenii veneau la Iordan pentru a se lepăda de viaţa lor trecută şi a începe o viaţă nouă. Botezul însemna pentru ei o schimbare a direcţiei de mers şi a calităţii vieţii. Cufundarea în apă este simbolul morţii faţă de trecut; ridicarea din apă reprezintă renaşterea spirituală.

  Pentru Isus Hristos botezul nu putea avea semnificaţia pocăinţei şi a iertării păcatelor. El nu săvârşise nimic care să trebuiască îndreptat. Şi totuşi, a insistat să fie botezat de loan, în ciuda rezistenţei acestuia, loan nu se simţea vrednic să oficieze botezul Unui nevinovat. Deşi un mare profet, el era om păcătos care avea nevoie de aceeaşi pocăinţă pe care o propovăduia altora. Hristos nu avea nevoie de această pocăinţă şi loan era conştient de acest lucru. Probabil că a fost destul de emoţionat atunci când Hristos a insistat să fie botezat.

  Argumentul formulat de Isus l-a convins pe loan, şi astfel a fost botezat şi Isus.„Aşa se cade” a spus Mântuitorul. Ritualul acesta avea să fie consacrat de Hristos ca o rânduială sfântă pentru urmaşii Săi. El ne-a oferit un exemplu. Chiar dacă Hristos nu avea păcate pe care să Şi le spele în apa Iordanului, El a fost botezat pentru a consfinţi valoarea acestui ritual pentru noi. Prin venirea noastră în această lume, noi moştenim de la părinţi o viaţă păcătoasă. Naşterea noastră din apă şi din duh este necesară.

  Succesul la un pas de tine:

  Este semnificativ exemplul Mântuitorului în privinţa botezului. Fiecare om are nevoie de un moment al noului început şi al renaşterii. Ritualul botezului îţi stă la dispoziţie.

  Isus - conformare atentă - 2019. Este semnificativ exemplul Mântuitorului în privinţa botezului. Fiecare om are nevoie de un moment al noului început şi al renaşterii. Ritualul botezului îţi stă la dispoziţie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...