Isus – subzistență dublă

  Drept răspuns, Isus i-a zis:„Este scris: «Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.»” Matei 4:4

  În confruntarea cu ispita şi ispititorul, Hristos afirmă o subzistenţă dublă a fiinţei umane. El venise să câştige o luptă pierdută de umanitate în Eden, unde primii noştri părinţi s-au dovedit a fi neascultători. Acum Hristos trebuia să continue şi să câştige lupta. În biruinţa Sa din pustie, este ascunsă biruinţa noastră spirituală.

  Mântuitorul a afirmat deschis că „omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”. Pe această cale El a arătat că pot fi situaţii în care hrana zilnică are o concurenţă serioasă din partea unei altfel de hrane, şi anume cuvintele care ies din gura lui Dumnezeu.

  În cuvintele lui Dumnezeu, Hristos avea o descoperire a voii Tatălui Său, pe care a venit să o împlinească. Atunci când această voie devenea concurentă cu hrana cea de toate zilele. El a ales să urmeze calea ascultării de cuvintele Tatălui Său. În acest context, ascultarea de sugestia ispititorului, de a transforma pietrele în pâini, ar fi fost o trădare faţă de cuvintele Tatălui Său. De aceea, Hristos a refuzat să folosească puterea Sa dumnezeiască pentru a Se ajuta pe Sine.

  Biruinţa Sa putea fi consemnată numai în situaţia în care avea să Se dovedească ascultător de Dumnezeu Tatăl; numai prin dependenţa Sa de El. Numai astfel Hristos devenea Modelul şi învăţătorul oamenilor. Aşa cum El a trăit şi a biruit în ascultare de cuvântul divin, la fel şi noi putem umbla înaintea lui Dumnezeu prin puterea aceluiaşi cuvânt. Când hrana stă în opoziţie şi concurenţă cu porunca lui Dumnezeu, vom alege după modelul arătat de Hristos.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă pâinea cea de toate zilele este cumva sursa exclusivă de căutare şi subzistenţă, este timpul reconsiderării Cuvântului.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...