Isus – subzistență dublă

  Drept răspuns, Isus i-a zis:„Este scris: «Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.»” Matei 4:4

  În confruntarea cu ispita şi ispititorul, Hristos afirmă o subzistenţă dublă a fiinţei umane. El venise să câştige o luptă pierdută de umanitate în Eden, unde primii noştri părinţi s-au dovedit a fi neascultători. Acum Hristos trebuia să continue şi să câştige lupta. În biruinţa Sa din pustie, este ascunsă biruinţa noastră spirituală.

  Mântuitorul a afirmat deschis că „omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”. Pe această cale El a arătat că pot fi situaţii în care hrana zilnică are o concurenţă serioasă din partea unei altfel de hrane, şi anume cuvintele care ies din gura lui Dumnezeu.

  În cuvintele lui Dumnezeu, Hristos avea o descoperire a voii Tatălui Său, pe care a venit să o împlinească. Atunci când această voie devenea concurentă cu hrana cea de toate zilele. El a ales să urmeze calea ascultării de cuvintele Tatălui Său. În acest context, ascultarea de sugestia ispititorului, de a transforma pietrele în pâini, ar fi fost o trădare faţă de cuvintele Tatălui Său. De aceea, Hristos a refuzat să folosească puterea Sa dumnezeiască pentru a Se ajuta pe Sine.

  Biruinţa Sa putea fi consemnată numai în situaţia în care avea să Se dovedească ascultător de Dumnezeu Tatăl; numai prin dependenţa Sa de El. Numai astfel Hristos devenea Modelul şi învăţătorul oamenilor. Aşa cum El a trăit şi a biruit în ascultare de cuvântul divin, la fel şi noi putem umbla înaintea lui Dumnezeu prin puterea aceluiaşi cuvânt. Când hrana stă în opoziţie şi concurenţă cu porunca lui Dumnezeu, vom alege după modelul arătat de Hristos.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă pâinea cea de toate zilele este cumva sursa exclusivă de căutare şi subzistenţă, este timpul reconsiderării Cuvântului.

  Isus - subzistență dublă - 2019. Dacă pâinea cea de toate zilele este cumva sursa exclusivă de căutare şi subzistenţă, este timpul reconsiderării Cuvântului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...